U12A wint tegen KCBJ

Zaterdag 08/10/2016
U12A: Sikopi – KCBJ: 8-6

We beginnen sterk in aanval en daar is al meteen Hannelien met een knappe inloper op steun van Staf, 1-0. Onze verdediging plukt nadien snel de bal terug en zo kan Staf in aanval een mooie verre pas geven aan Joppe, maar jammer ernaast. De volgende keer is het wel raak en komen de bordjes op 2-0 te staan (doorloopbal Joppe op steun van Hannelien). We wisselen van vak en Jef scoort een bangelijk ver schot, dus staat het 3-0. Aan de overkant kan KCBJ voor de eerste keer scoren 3-1. We wisselen weer van vak en Sikopi maakt er een lange aanval van door 2x de bal te onderscheppen in het uitverdedigen. Er volgen nog mooie kansen van Soetkin en Staf. We krijgen een vrijworp, maar de bal geraakt er niet in. Staf en Hannelien zorgen daarna weer voor mooie kansen. Door onze goede verdediging gaat de bal snel terug naar het aanvalsvak en Joppe geeft een verre pas naar de jarige Staf (foto), die de bal binnengooit: 4-1. Jef kan de bal weer onderscheppen in verdediging en er volgt een mooie aanval met veel open kansen. Onze verdediging kan standhouden en Mette onderschept knap de bal. We gaan rusten met een 4-1-voorsprong.

KCBJ komt sterk uit de kleedkamer en scoort direct 4-2 met een inloper. Ze krijgen ook een strafworp en de bordjes staan ineens op 4-3. In onze aanval kunnen we scoren door een knappe verre pas van Jef naar Rob die mooi binnengooit. Het is 5-3 en we wisselen weer van vak. Deze keer is het Soetkin die van ver achter de paal kan binnengooien: 6-3. Weeral een knappe aanval en Staf maakt er met een schotje 7-3 van! We wisselen van vak en KCBJ kan scoren met een schotje: 7-4. Jef maakt een mooie inloper en het staat 8-4. We wisselen weer van vak en Staf geeft een verre pas naar Joppe die inloopt, maar hij gooit de bal er jammer genoeg naast. KCBJ kan nog eens scoren: 8-5. Rob en Mette kunnen de bal nog 2 keer onderscheppen in verdediging. Uiteindelijk kan KCBJ nog een laatste keer scoren en zo is de einduitslag 8-6.

Dikke proficiat aan heel de ploeg, want er is mooi korfbal gespeeld!

Katie Muys

 

1 reactie

    • Steven Muys op 9 oktober 2016 om 19:18
    • Reageer

    Een geweldige prestatie van (bijna allemaal) eerstejaarsspelertjes. Dit komt vooral omdat jullie heel goed trainen. Ik zou zeggen: doe zo verder kleppers! Deze groep heeft heel veel potentieel en dit in combinatie met toptrainers, biedt ons nog een mooie toekomst! Ik ben alleszins fan! Een fiere jeugdcoördinator.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide