U12A wint nipt maar verdiend van Catba!

Zaterdag 24/09/2016
U12A: Sikopi – Catba: 4-3

Aanval: Rob – Joppe – Soetkin – Lio
Verdediging: Jef – Thomas – Mette – Cezanne

Onze aanval begint goed en er wordt mooi rondgespeeld over vier. Rob geeft een mooie pas wanneer Joppe inloopt, maar jammer genoeg is de bal ernaast. Het uitverdedigen doen we heel goed en we creëren hierdoor meerdere kansen voor Lio, Rob en Joppe. Door een hele goede verdediging van Jef, Thomas, Mette en Cezanne, kan Catba bijna geen gevaar creëren. De bal gaat weer naar de overkant, maar wordt knap onderschept door Jef, waardoor de bal weer in onze aanval komt. Soetkin geeft een mooie pas aan Rob en de bordjes staan op 1 -0. Catba weet niet goed wat te doen in aanval, maar dat komt nog steeds door onze uitmuntende verdediging natuurlijk. Bal naar aanval en we spelen mooi rond, maar lijden toch balverlies. Maar dat uitverdedigen doen we uitstekend en we onderscheppen die bal weer, zodat Joppe een mooie pas kan geven naar Rob en die zet de bordjes op 2-0. Catba gooit in, maar zij kunnen niet veel doen, want de bal wordt onderschept door Lio. De bal gaat wel steeds te snel terug naar Catba… Dan is het bijna rust, maar onze Jef krijgt een schitterende kans: hij loopt in en krijgt een mooie pas van Thomas. Maar de scheidsrechter fluit toch wel af, net toen Jef nog in zijn beweging was… Uiteraard hebben we hier alle begrip voor, want de scheids is ook maar een mens.

RUST

De dame van Lio is ziek en moet van het veld, zodat ons Lio eventjes op de bank moet gaan zitten. Het vak van Jef, Thomas, Mette en Cezanne staat nog in aanval. Catba onderschept de bal, maar Jef kan deze bal terug afsnoepen door het goede uitverdedigen en hij kan dan nog zelf een mooie goal maken van achter de korf. De bordjes staan op 3-0! Catba doet weinig in aanval en de bal komt terug naar ons aanvalsvak, waar Cezanne op schitterende wijze twee hele mooie doorloopkansen creëert. In het vak met drie krijgen we een strafworp tegen, omdat er voor Catba ineens meer ruimte ligt: 3-1. We draaien weer, zodat het terug aan Rob, Joppe, Soetkin en Lio is om te gaan aanvallen. In verdediging onderschept eerst Thomas en daarna Jef de bal. Mette begrijpt het voorverdedigen al erg goed en haar dame probeert een hele match door tevergeefs die steun te leggen. De bal is in aanval, maar met drie spelers is het niet zo gemakkelijk om te rebounden en rond te spelen. Bal kwijt, maar Joppe plukt de bal weer weg in het uitverdedigen. Foutje op Joppe en deze krijgt een strafworp, die hij ook binnenlegt: 4-1! Bal naar Catba, maar Jef kan weer onderscheppen. Daaruit volgt een mooie aanval van het vak van drie. Ondertussen is Lio in de plaats gekomen van Cezanne. Even later kan Catba toch nog scoren… Goaltje tegen: 4-2! We wisselen van vak en Catba kan op het laatste moment nog 4-3 maken. Zo wordt het nog even spannend, maar we houden toch stand.

Onze eerste gewonnen match in deze veldcompetitie is binnen en we worden elke week beter!

Katie Muys

 

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide