U12 wint match voor de eerste plaats!

Zaterdag 17 oktober 2020

Vandaag stond de voorlaatste wedstrijd van de voorronde op het programma en het was er eentje van formaat! Onze U12 moest het opnemen op en tegen Borgerhout/GW, met als inzet: de 1ste plaats.

Beide ploegen waren heel gefocust begonnen aan de wedstrijd, maar toch was het Borgerhout/GW dat het best met de stress om kon. Sikopi moest toekijken hoe de Zebra’s al snel op een 3-0-voorsprong kwamen. Dat was toch wel een wake-upcall voor ons, want niet lang na de 3-0 bracht Jannes met een knap afstandsschot weer wat leven in de brouwerij. Ondertussen was onze trein echt wel op gang gekomen, maar we hadden pech dat de shots van opnieuw Jannes en Jules uit de korf draaiden, wat ervoor zorgde dat we met een 3-1-score de rust in gingen…


In de 2de helft was het van cruciaal belang dat we al snel zouden scoren, en dat gebeurde ook! Dankzij een ingestudeerd nummertje – “den beginbal” – scoorde Leonie op maar liefst 6 seconden na het startsignaal. Van een snelle goal gesproken! 3-2. We hadden ons helemaal herpakt en stonden ijzersterk in verdediging dankzij een sterke Sofia, Jules, Jannes en Boy, wat belangrijk was voor de volgende fase(s). Het was even tijd voor een onemanshow, dacht Stan, en hij zorgde er met 3 mooie shots op 3 opeenvolgende aanvallen voor dat we op en over Borgerhout/GW gingen!! 3-5 tussenstand! Ondertussen was Matteo op het terrein gekomen en dat zullen ze geweten hebben. In zijn 2de aanval kreeg hij de bal, gaven ze hem geen druk, en ja hoor: hij gooide de bal met een knap shot binnen, 3-6!

Vakwissel!

Bij het begin van de vakwissel kwamen Maike en Mo terug op het veld. Ondertussen was het zaak om de wedstrijd rustig uit te spelen. We hielden controle over de wedstrijd, waardoor Borgerhout er niet meer aan te pas kwam. 5 minuten voor tijd draaide Mo zich perfect vrij, hij wierp de bal mooi in de korf en legde hiermee de eindstand vast, 3-7.

Ondanks de valse noot in het begin, hebben we toch het vermogen gehad om de achterstand om te buigen in winst. Iedereen mag trots zijn op zichzelf!

Jullie trainer
Sam Muys


Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide