U12: Superbia in proelia!

Wij beginnen ons verslag met de leuze van Manchester City: “Het beste in gevaar” want onze U12 heeft getoond dat zij ook een tegenslag aankunnen en de week erop er weer stonden als team met snel en verzorgd korfbal.

Hier gaan we:

Zaterdag 11/02/2017
AKC/Luma – Sikopi A : 7-1

A: Rob – Staf – Mette – Hannah
V: Flint – Thomas – Soetkin – Lisa

Deze zaterdag trokken we zeer vroeg naar AKC met impliciet de eerste plaats die op het spel stond. Joppe was hersteld van zijn kwetsuur maar ziek en Hannelien kon niet meespelen. Toch hadden we goede moed, want thuis speelden we 4-4 gelijk tegen AKC en hadden we zelfs kunnen winnen. Wij ontwaarden geen stress, alleen gezonde…

We begonnen vrank en vrij aan de wedstrijd en Rob scoorde snel de 0-1 met een ver schot. Vervolgens werden we echter door de omstandigheden overweldigd en kwamen wij er letterlijk niet meer aan te pas, ondanks de enorme inzet tot de laatste seconde. Heel knap team!

De tegenstander speelde “zeer assertief”, met andere woorden: er zelfs een beetje over, de thuisref was ook niet je dat (waarom toch geen officiële ref voor deze match?) en wij lieten ook wel steekjes vallen. Maar toegegeven: AKC speelde de wedstrijd met veel druk matuur uit. Resultaat: 7-1 en toch wel een psychologische klap voor trainers, ploegafgevaardigde, supporters en team…

We namen ons voor: hieruit leren we, in sport moet je kunnen verliezen EN volgende week tegen Vobako staan we er terug!

PS : dank u aan de mama van Thomas die ons eigen Sikopi-drinkbussen schonk! We professionaliseren van week tot week 🙂

 

Zondag 19/02/2017
Sikopi A – Vobako B: 12-1 !!!

A: Rob – Thomas – Mette – Hannah
V: Joppe – Staf – Cézanne – Soetkin

Het team mocht Joppe terug verwelkomen en we hadden maar één doel: er volop invliegen en aan de supporters en trainers laten zien hoe goed we reeds kunnen korfballen. En of dat gelukt is, snelle combinaties, goede passes en een tevreden Walter die zijn ‘4-0’ perfect en constant zag uitgevoerd worden!

Gezien het scoreverloop was uw verslaggever zeer blij dat “adjunct” Katie Muys de score bijhield, waarvoor dank! Hier gaan we :

De eerste tien minuten moesten we nog wat zoeken, maar na de 1-0 van Thomas onder de korf na een mooie pas van Rob (we hadden reeds meerdere mooie kansen uitgespeeld) werden de duivels van Sikopi pas echt ontbonden! Staf zorgde voor de 2-0 onder de korf na mooi samenspel met Joppe. Vervolgens 3-0 van Joppe met een inloper, steun Cézanne. 4-0 ver schot Staf! 5-0 Cézanne met een inloper na een steun van Joppe. 6-0 Joppe ver schot en rust…

Na de rust gaan wij op ons elan verder en blijven we mooi en verzorgd korfbal zien (goed voor de bloeddruk van Walter en Tom!): 7-0 schot Rob! 8-0 schot Thomas. 9-0 inloper Thomas. 10-0 Thomas onder korf met steun Mette. 11-0 inloper Staf met steun Joppe. Hierna werd Joppe vervangen door Flint die er eerst op een onchristelijk uur in Hoevenen 9 (negen!) was gaan binnengooien om dan naar Linkeroever af te zakken. We zijn blij dat je terug bent Joppe, je bent er direct terug ingevlogen!

Diezelfde Flint maakt dan maar de 12-0 met een inloper! Tot slot lukte Vobako nog de eerredder, dus werd de eindstand 12-1!

Conclusie : onze U12 staat er dankzij werklust en de trainersstaf! Jullie hebben je goed herpakt en de vorderingen worden elke week duidelijker. Doe zo verder team!!!

Tom De Gent
Ploegafgevaardigde U12 Sikopi

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide