U12 speelt finale Beker van België na thriller tegen Leuven!

Hard labeur gevolgd door de zoete smaak van de ontlading!

Onder een loden hitte zakten we af naar Borgerhout/Groen-Wit met de hoop om ons te kwalificeren voor de finale van de Beker van België. De voortekenen waren immers Sikopi goedgezind: de vorige week hadden we dit Leuven thuis een 12-3 pandoering gegeven en voor de eerste maal dit seizoen was het team compleet. Welkom terug Stafke! 

Leuven had echter een planneke, was met veel supporters en begeleiders aanwezig en speelde met enorm veel inzet en pressing. Een dikke pluim voor onze tegenstanders en hun coaches. Wij werden onmiddellijk bij de keel gegrepen en kwamen vooral de eerste helft moeilijk in ons spel. We kwamen ietwat ongelukkig 1-0 achter na een ver schot, maar gelukkig bleef de schade beperkt door geconcentreerd verdedigen, een bijsturende Walter en de gelijkmaker voor rust van “duivel uit een doosje” Mette met een doorloper. Ruststand : 1-1.


Maar wij hebben natuurlijk de beste coach van het land en na bijsturen van Walter tijdens de rust (Lopen, mannekes, lopen!!!) begonnen wij grip te krijgen op het enthousiaste Leuvense spel.  We kwamen nog 2-1 achter, maar we voelden dat de kentering eraan kwam mede dankzij de uitstekende coaching van Walter en Seppe en het HARDE LABEUR van de HELE PLOEG die er is blijven in geloven. De 2-2 werd dan ook gescoord door Soetkin met een HEERLIJK ver schot, waarna het Sikopi-legioen het naast de lijn ook verbaal overnam van de Leuven-supporters. Iedereen wist het gewoon, we gaan erop en erover!

Zogezegd, zo gedaan, moet kapitein Joppe gedacht hebben. Hij knalde een ongelooflijk mooi ver schot binnen enkele minuten voor tijd, liep naar de supporters en de ontlading was compleet! Dit geven we niet meer af! De laatste drie minuten bleven we hard werken en beheerst korfballen, zoekend naar de kans om de wedstrijd af te maken. Deze kans kwam in de laatste minuut waarin de ref (sterke wedstrijd, proficiat!) een stip floot voor Sikopi. Na 40 minuten luid geroep, werd het muisstil op de terreinen van Borgerhout/Groen-Wit… Maar we kennen Flint op dat vlak, koele kikker, mooie techniek, bal oprapen, concentreren en… gewoon binnengooien : 2 -4


FINALE , HERE WE COME!!!

GO LEFT BANK RABBITS , GO U12!!!


Geloof in jezelf tegen Boeckenberg, we kunnen het!

Ploegafgevaardigde Tom De Gent


Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide