En toen sloeg de Sikopi-motor aan

Zondag 04/12/2016
A-PLOEG: Temse – Sikopi: 14-34

En toen sloeg de Sikopi motor aan…

Speelden voor Sikopi: Sven De Dycker (5), Nils De Bremaeker (1), Jeroen Van de Velde (4), Lars Mattheyses (5), Joni Junes (3), Nikki van Poucke (5), Enya Michielsen (5), Karen Van Brempt (2), Arne Van Bavel (1), Indra Delbaere (1), Mathias Van der Linden (1), Zoë De Roeck (1), Joni Philips

Foto’s: Jan Van Brempt

Sikopi ving de wedstrijd op Temse aan zonder Johan Moons, maar gelukkig wel met Joni Junes, hersteld van de val in de wedstrijd tegen Minerva. Temse opende de score met een strafworp, na fout op de inloper. Dit werd de volgende aanval rechtgezet door een schot van Lars Mattheyses. Jeroen Van de Velde met het schot en Enya Michielsen met de inloper maakten er 1-3 van. Dan Karen Van Brempt met een ietwat onverwachte actie inside voor de 1-4, mooi binnengelegd.

Knap doelpunt van Nikki Van Poucke
Klik op de foto om het album te bekijken

Een verdedigende fout op Sven De Dycker, en even was er twijfel of de goal van Joni Junes wel zou tellen. Dit was gelukkig het geval: 1-5. Temse ging dan naar 3-5. Een mooie combinatie dan tussen Lars Mattheyses en Sven De Dycker, met een goal van Sven tot gevolg. Vervolgens maakten Joni Junes, Enya Michielsen en Nikki van Poucke met de inside er 3-9 van. In verdediging zagen we mooi voorverdedigen en steals van de Sikopi-heren Nils De Bremaeker en Jeroen Van de Velde, in functie van Enya Michielsen, die de beste dame van Temse moest verdedigen. Dan maakte wederom Karen Van Brempt, sterk aan de wedstrijd begonnen, er 3-10 van. Mooi rondspel in aanval en de nodige steals en rebound in verdediging. Er werd hard gewerkt. Lars Mattheyses zorgde voor de 3-11, terwijl na een mooie combinatie Nils De Bremaeker de inloper kon maken, op aangeven van Jeroen Van de Velde. Een verdedigende fout leidde tot de vrijworp voor Temse, waarna Temse een vrij schot mocht scoren. Sven De Dycker maakte er echter korte metten mee: 5-13. Een kans van Jeroen Van de Velde leidde tot een strafworp, afgewerkt door Nikki van Poucke. Temse dan met de 6-14, maar Sven De Dycker en Joni Junes breidden uit naar 6-16. Jeroen Van de Velde speelde Nikki van Poucke aan voor de wegtrekbal. Een strafworp dan aan beide kanten: 7-18. Puike verdediging nog steeds, waardoor Sikopi veelvuldig kon aanvallen. Dit werd bekroond met doelpunten van Sven De Dycker en Enya Michielsen: 7-20. Knappe score in de eerste helft, leuk om te zien wat er gebeurt als de Sikopi-motor aanslaat.

De tweede helft startte met een vrijworp van Jeroen Van de Velde en een tip-in van Lars Mattheyses: 7-22. Dit werd gevolgd door een strafworp van Temse, na een dubieuze reboundfout. Goals dan van Nikki van Poucke en Jeroen Van de Velde (8-24). Temse miste de strafworp, maar kon dan toch de 9-24 scoren. Een een-tweetje tussen Joni Junes en Lars Mattheyses, met de goal van Lars tot gevolg: 9-25. Nog steeds trachtte Sikopi de nodige druk te geven in de verdediging, wat loonde. Nils De Bremaeker zag goed Nikki van Poucke vrij staan vlak onder de korf, maar ook Temse roerde zich (10-26). Om en om werd dan gescoord, o.a. door Sven De Dycker, voordat Enya Michielsen met de doorloopbal en Jeroen Van de Velde er 11-29 van maakten. Temse zorgde voor de 12-29, maar de pas ingekomen Indra Delbaere rondde de kaap van 30 goals. We gingen naar 14-34, met o.a. goals van invallers Arne Van Bavel, Mathias Van der Linden en Zoë De Roeck, en ook van Enya Michielsen.

Wat een puike prestatie van Sikopi A, dat moet hen vast deugd hebben gedaan.

Sara Bastiaensens

 

B-PLOEG
Temse – Sikopi: 23-26

Nooit gezien scoreverloop

Sensationele start met aanvankelijk Temse voorop. Elke aanval eindigde met een doelpunt, zodat na 6 minuten al 12 korven werden gescoord: 6-6 (Mathias Van der Linden 3x, Christoph Van Steelandt 2x, Zoë De Roeck 1x).

Doorbraak van Zoë De Roeck
Klik op de foto om het album te bekijken

Het stopte niet: Mathias Van der Linden (3x), Arne Van Bavel (1x), Indra Delbaere (3x), Zoë De Roeck (2x), Christoph Van Steelandt (2x) en Sarah Maes (1x) brachten Sikopi naar 14-18 bij de rust.

Sikopi kon de 4-puntenkloof bijhouden tot 20-24. Mathias Van der Linden maakte de 20-25, maar met een fors eindoffensief kwam Temse tot 23-25. De kers op de taart was toch voor Mathias Van der Linden, die met de 23-26 zijn 9de treffer maakte. Christoph Van Steelandt was grandioos met snelle acties en 5 treffers, Indra Delbaere, Arne Van Bavel en Zoë De Roeck vonden elk 3x de Temse-korf, aangevuld met doelpunten van Niels Van Brempt, Leen Gallemaers, en Sarah Maes.

Rik Mattheyses

 

C-PLOEG
Temse – Sikopi: 9-10

Winst in de “extra” time

Een niet zo fantastische wedstrijd van onze C-ploeg, met een 7-2 achterstand in de eerste time. In de tweede time knabbelde Sikopi aan de achterstand en kwam het zelfs voor tot 7-9. Op het einde werd het nog spannend (9-9), maar Joni Philips kon het verlossende doelpunt maken.

Doelpuntenmakers waren: Jelle Van der Linden (3x), Nina Arens en Joni Philips (2x), Sam Muys, Xander Dries en Luka Snoeck (1x).

Rik Mattheyses en Sara Bastiaensens

 

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide