Sterk in de eerste helft, nadien weggezakt

Zondag 28/02/2016
A-PLOEG: Sikopi – AKC: 16-19

Speelden voor Sikopi: Lars Mattheyses (6), Johan Moons (2), Nils De Bremaeker (1), Arne Van Bavel (2), Jeroen Van de Velde (1), Mathias Van der Linden (1), Enya Michielsen, Indra Delbaere, Karen Van Brempt (1), Nikki van Poucke (2), Philippa Jorissen

Sikopi en AKC treffen elkaar voor hun terugwedstrijd in de sporthal van Linkeroever. Karen Van Brempt opent de score voor Sikopi met een schot. Nadien volgt een lange periode zonder goal. De Sikopi-verdediging houdt goed stand, maar dan kan Jari Hardies toch de gelijkmaker maken. Na een verdedigende fout mag AKC de strafworp nemen, maar deze wordt gemist. nikkiLars Mattheyses brengt Sikopi op voorsprong en Nikki van Poucke scoort de korte kans: 3-1. Jade Rottiers kan meteen nadien het vrije shot nemen en scoort dit ook. AKC maakt gelijk, maar Lars Mattheyses en Nils De Bremaeker brengen Sikopi weer op voorsprong: 5-3. Jari Hardies scoort dan de inloper voor AKC en Jade Rottiers maakt gelijk: 5-5. Nikki van Poucke maakt er 6-5 van. AKC maakt echter terug gelijk met een korte kans. Bij een mooie omdraaibal kan Karen de strafworp uitlokken, die Johan omzet. Jari Hardies trekt toch de score weer gelijk 7-7, waarna Lars Mattheyses Sikopi wederom op voorsprong brengt met twee shots: 9-7. Arne Van Bavel doet er nog een schepje bovenop, maar Yve Van Harneveldt verkleint de voorsprong naar 10-8. Lars Mattheyses scoort dan weer van op shot: 11-8. Met een vrijworp komt AKC weer naderbij, via Nick Mertens. Arne Van Bavel en Johan Moons breiden echter de voorsprong uit tot 13-9, waarna we kunnen gaan rusten. 

In de tweede helft kan AKC meteen via Nick Mertens de score openen, waarna er een lange periode volgt zonder goal. Nick Mertens maakt van op vrijworp de 13-11. De 13-12 wordt gescoord door Jari Hardies en Yve Van Harneveldt maakt gelijk. De ingekomen Jeroen Van de Velde brengt Sikopi echter meteen terug op voorsprong. Wederom wordt er enkele minuten niet gescoord, waarna Nick Mertens toch weer gelijk kan maken voor AKC: 14-14. Yve Van Harneveldt scoort tweemaal en brengt AKC op voorsprong: 14-16. Na een verdedigende fout scoort Lars Mattheyses de strafworp, maar Sayer Jobe maakt er 15-17 van. Sikopi verdedigt goed en onderschept vaak de bal, maar heeft moeite om een goede aanval op te zetten. Na een goal van Yve Van Harneveldt wordt het 15-18, maar de ingekomen Mathias Van der Linden kan de voorsprong van AKC reduceren tot 16-18. Nick Mertens maakt in extremis nog de vrijworp. 16-19 is de eindstand.

In deze wedstrijd speelde Sikopi een zeer sterke eerste helft, maar het kon maar driemaal scoren in de tweede helft. Conditioneel niet sterk genoeg, of is er een ander probleem? Aan Sikopi om te bepalen aan welke punten het zal moeten werken om terug aansluiting te vinden met de top.

Sara Bastiaensens & Rik Mattheyses

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide