Spijtig verlies voor zoekend Sikopi

Zaterdag 26/11/2016
A-PLOEG: Sikopi – Minerva: 20-23

Spijtig verlies voor zoekend Sikopi

Speelden voor Sikopi: Joni Junes (1), Karen Van Brempt (1), Lars Mattheyses (2 + 2 S), Sven De Dycker (4), Enya Michielsen (4), Nikki Van Poucke (2 + 1 S), Jeroen Van de Velde (2), Nils De Bremaeker (1)

Vervangingen: ’21 Mathias Van der Linden voor Lars Mattheyses, ’25 Lars Mattheyses (2+2S) voor Mathias Van der Linden, ’36 Mathias Van der Linden voor Sven De Dycker, ’36 Sven De Dycker (4) voor Nils De Bremaeker, ’38 Arne Van Bavel voor Jeroen Van de Velde, ’40 Nils De Bremaeker (1) voor Lars Mattheyses, ’42 Lars Mattheyses (2+2S) voor Mathias Van der Linden, ’44 Sarah Maes voor Joni Junes

Strafworp omgezet door Lars Mattheyses

Een leuk dansje van onze U12 en een ingooi van “opperbomma” Denise Van Hove, een beter wedstrijdbegin kon Sikopi zich niet indenken. Alhoewel: net voor de start van de wedstrijd viel Johan Moons jammerlijk uit met een enkelblessure. Sven De Dycker nam zijn plaats in.

De wedstrijd ging stevig van start. Het was Minerva dat eerst kon scoren vanop de strafworp, maar Joni Junes maakte meteen de tegenwerping. Vervolgens Jeroen Van de Velde met het verre shot, maar met de doorloopbal kwam Minerva weer op gelijke hoogte. Sven De Dycker bracht Sikopi op 3-2, maar Minerva begon scherp te schieten en ging naar 3-6. Gelukkig was daar dan Sven De Dycker met de kans van buiten uit, Enya Michielsen met de doorloopbal en Nikki van Poucke met het shot achter de korf. Terug gelijk: 6-6. Minerva nam weer het voortouw en liep uit tot 6-9, voordat Enya Michielsen Sikopi naar 7-9 kon brengen met een ver shot. Minerva was sterk op de doorloper, zoals we verwacht hadden. Het werd dan ook 7-10. Lars Mattheyses met een mooie wegtrekker dan, en Nikki van Poucke was zeker en maakte er 9-10 van. Een doorloopbal van Enya Michielsen leidde tot de strafworp voor de gelijkmaker, gescoord door Nikki van Poucke: 10-10. Door een fout op de rebound mocht Lars Mattheyses de strafworp nemen. Sven De Dycker bracht Sikopi meteen daarna naar 12-10. Voor de rust maakte Minerva echter nog gelijk, 12-12 met de rust.

In de tweede helft liep Minerva toch weer snel uit naar 12-14. Sikopi kreeg een strafworp na de fout op de doorloopbal, maar Nikki van Poucke miste, wat haar toch niet snel overkomt. Jeroen Van de Velde scoorde het shot voor Sikopi, maar door de wegtrekker van Jago Schuerewegen werd het toch 13-15. Lars Mattheyses zette de strafworp om, maar de vlot scorende Raf Janssens en vervolgens Robin Cramm maakten er 14-17 van. Een ver shot van Enya Michielsen dan, maar wederom Raf Janssens (2x): 15-19. Sikopi werd afgestraft door een sterk scorend Minerva vol zelfvertrouwen, vooral op de doorloper. Bovendien viel Joni Junes uit na een val tegen de korf, waarna Sarah Maes haar plaats in nam. Twee geblesseerden in 1 wedstrijd, opperste pech voor Sikopi.

De eindstand, 20-23, was terecht te noemen. Sikopi, en haar geblesseerden, kunnen hopelijk snel herstellen van dit verlies, want volgende week wacht Temse, toch geen gemakkelijke tegenstander.

Sara Bastiaensens

 

B-PLOEG
Sikopi – Minerva: 19-17

Eerst onkennelijk, finaal winnaars

Tot 2-2 (2x Leen Gallemaers) bleef het gelijk. Daarna nam Minerva een riante voorsprong van 6-11. Scoorden onvoldoende tegen: Mathias Van der Linden 2x, Arne Van Bavel en Luka Snoeck elk 1x.

De tweede time startte hoopvol. Arne Van Bavel, Niels Van Brempts en Sarah Maes zorgden voor 9-12, maar dan liep Minerva weer uit naar 9-15! Christoph Van Steelandt en Arne Van Bavel maakten er 11-15 van, en Luka Snoeck 12-16. In de ultieme laatste 10 minuten verminderden Christoph Van Steelandt (knap!), Luka Snoeck en de ingekomen Steve Verdonck (2x) de achterstand tot 15-17. In de laatste fase zorgden Christoph Van Steelandt (2x), Steve Verdonck en Mathias Van der Linden ervoor dat de punten op Linkeroever bleven: 19-17. Wat een ontknoping!

Rik Mattheyses

 

C-PLOEG
Sikopi – Minerva: 20-7

Vlot naar flinke zege

Vastbesloten start van onze C-tjes. Door Pascale Ooms, Steve Verdonck, Christoph Van Steelandt en Helena Relaes liepen we snel uit naar 4-1. Minerva trachtte terug te komen, maar geraakte niet verder dan 4-3, want dan volgden alweer doelpunten van Christoph Van Steelandt, Steve Verdonck, Joni Philips en Sara Bastiaensens. Rust 9-4.

Tweede keer Sara Bastiaensens in de 2de time en na de 10-4 volgden nog schitterend Christoph Van Steelandt met 11-4, Joni Philips 12-4, Sara Bastiaensens 13-4, Joni Philips 14-5 en 15-5, Sam Muys 16-5, Joni Philips 17-6, Christoph Van Steelandt op de stip 18-6. Dan kon de ingevallen Jelle Van der Linden voorschotelen aan Nina Arens (19-6), om dan zelf nog voor 20-9 te zorgen. Door een stip voor Minerva zag de zege finaal er 20-7 uit.

Rik Mattheyses

 

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide