Speeldag 4 + bekerwedstrijd


Bekerwedstrijd: Neerlandia – Sikopi 

Neerlandia startte met 4-0 voorgift en dat leek de eerste minuten een moeilijke opdracht te worden. Maar Johan en Lars hadden hun schot gelukkig niet thuis gelaten en werkten de voorgift weg: 4-4. Een dame van Neerlandia bracht even weer spanning met 5-4 maar Johan lukte meteen 5-5. Vervolgens bracht Eva ons 5-6 voor. Neerlandia kon nog een keer gelijkmaken tot 6-6, maar dan was Sikopi niet langer te houden. De rust ging in met een duidelijk 8-16 stand. In de tweede helft ging Sikopi voort op zijn elan. Er werd afgefloten met een 11-29 eindstand.  

Scoorden voor Sikopi: Johan (8), Lars (8), Nils (2), Eva (2), Kilian (2), Sarah (2), Christoph (1), Dante (1), Krikry (1), Enya (1) en Veronique (1). 


Speeldag 4: Sikopi – Kwik 

C-ploeg: geen tegenstander 

Dat in de hoogste reeks sommige ploegen niet meer aantreden met een C-team ontneemt jammer genoeg de jonge spelers de kans om hogerop te komen en zorgt voor de verdere afbouw van de korfbalsport. Even geleden waren er nog twee reeksen van acht topploegen. De hervorming bracht echter met zich mee dat er nog maar acht ploegen overbleven. Op dit ogenblik blijven er blijkbaar nog maar vier over. Uit de pers zijn we zo goed als verdwenen en dat wordt alsmaar erger. Van de 46 overgebleven clubs horen we niets meer en nóg minder van de jeugdploegen. Het is dringend nodig om het over een andere boeg te gooien. 


B-ploeg: zware afstraffing

Na slechts twee minuten in de wedstrijd stond Sikopi al 0-3 achter en aan de rust noteerden we een 4-11 achterstand. Alleen Mathias met twee stippen en Arne met twee treffers hadden onze nul van het bord kunnen wegvagen. In de tweede time konden Sven (2x), Robin en Dante nog enigszins milderen, maar de match was dan al lang beslecht. Het einde kwam met 9-20. 


A-ploeg: al een beetje beter! 

Pas na acht minuten kon er gescoord worden in deze wedstrijd. Het was dan wel Kwik dat de score opende, maar Lars kon snel gelijkmaken tot 1-1. Na 1-2 was het Johan, die op de stip hetzelfde lukte: 2-2. Het werd ook nog 3-3 via Lars, maar dan liep Kwik weg tot 3-8. Het was jammer om te zien dat van die 8 goalen, Kwik slechts de helft speelgoalen had gemaakt. Domme fouten hadden stippen en vrijworpen tot gevolg, die Kwik zoals altijd scherp kon afwerken. Het was Sarah die ons vierde doelpunt binnenknalde, maar bij de rust had Kwik al zeven punten voorsprong: 4-11. De tweede helft zagen de supporters Kwik verder uitlopen. Slechts nu en dan kon hun scoremachine onderbroken worden door een Sikopi-korf. Zo noteerden we volgende tussenstanden: Johan 5-14, Lars 6-15, Johan 7-16, Nils 8-16, Christoph 9-21, Sarah 10-21 alsook 11-21, Arne 12-23, Lars 13-24 en Enya 14-24. Na een dubbele fout mocht Kwik afsluiten met 14-26. Opvallend was vooral het afwerken van sommige Kwik-dames. Gedekt doelen zoals vroeger schijnt niet meer als fout gerekend te worden, maar goed….

Samengevat: we hebben getracht om een sterk Kwik af te remmen, maar we moeten ons nog veel meer aanpassen aan het fysieke spel van deze tijd. 


Verslagen: Rik Mattheyses

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide