Speeldag 3: Putse – Sikopi


C-ploeg: op het laatst ten onder 

Onze C kon spijtig genoeg niet voltallig aan de match beginnen. Toch was het Sikopi dat de score opende dankzij een goal van Robin. Helaas was die voorsprong maar van korte duur en kon Putse weglopen naar 6-2. Charlotte lukte nog de 6-3, Jelle de 7-4 en Robin de 8-5. Ten slotte gingen we rusten met een 9-6-score na een goal van Robert. 

In de tweede helft bleef die driepuntenkloof nog even op het bord staan, maar dan kon die achterstand plots teruggebracht worden tot 9-8. Vol moed en hoop gingen onze C-tjes er tegenaan! “En nu erop en erover”, werd er toegeschreeuwd vanop de bank. Helaas zou blijken dat die gelijkmaker alleen maar ijdele hoop was. Putse drukte meteen flink door en won de match uiteindelijk met 17-8. 


B-ploeg: zwaar verloren

Een vlug en fysiek sterk verdedigend Putse liet er geen gras over groeien en stond al gauw 2-0 voor. Kriky kon nog tegendoelen, maar dat kon niet verhinderen dat Putse vlot uitliep tot 7-1. Kilian kon vervolgens wel nog een stip omzetten tot 7-2. De rust ging in met een snel te vergeten stand van 8-2 voor Putse. 

Helaas bracht de tweede helft niet veel soelaas. Vooral aan herenkant was sterk te voelen dat we ervaren heren als Mathias, Niels en Sven moesten missen. Bovendien werd in de tweede helft Christoph ook nog eens streng bestraft voor een onopzettelijke actie en werd hij van het veld gestuurd, waardoor ook hij langs de zijlijn moest toekijken. 

De terugmatch op Linkeroever zal er dan ook eentje van eerherstel moeten worden, op voorwaarde dat we op dat ogenblik hopelijk wel compleet kunnen aantreden en de heren van Putse het scoren kunnen beletten. Deze keer bleven we echter met lege handen achter op het veld en moesten we als team lijdzaam toekijken hoe Putse uitliep tot 14-2. Op dat moment zat er niets anders op dan de match als team met opgeheven hoofd uit te spelen! Voor Sikopi kon Kilian nog een strafworp omzetten tot 14-3 en kon Dante nog de laatste korf op het bord zetten: 17-4, wat meteen ook de eindstand van de match betekende. Het mag duidelijk zijn dat deze match er eentje was om snel te vergeten. Maar gelukkig geven rabbits nooit op en dus zijn we ervan overtuigd volgende keer beter te zullen presteren! 


A-ploeg: een hoopvolle zege! 

Na het gelijkspel tegen Floriant van vorige week was deze confrontatie er eentje van figuurlijk 4 (of misschien wel van 6) punten! Gouden punten, zoals ze dat noemen, omdat de match zo belangrijk was. Voornamelijk omdat ze een belangrijke markering betekende voor het verdere verloop van het seizoen. Hoewel na deze wedstrijd natuurlijk niet kan gesteld worden dat de buit binnen is, betekent de overwinning voornamelijk op moreel vlak een extra steun in de rug en levert ze ons een mooie plaats op in de klassering. Het openingsdoelpunt werd vrij vroeg in de wedstrijd door Johan gescoord. Maar Putse effende dadelijk de score en dreef de stand dan verder op tot 3-1. Johan milderde echter meteen tot 3-2 maar met een stip – die op zijn minst discutabel te noemen was – werd het 4-2. Onze dames lieten dit niet zo maar begaan: Enya en Indra stelden gelijk tot 4-4. Nils lukte zelfs de 4-5, waarna Kim met een mooie goal ons de rust liet ingaan met 4-6. Hoewel het voor de supporters misschien niet voelbaar was, was er op de Putse velden wel sprake van een stevige, warme wind die het scoreverloop mogelijks tot dan toe had beïnvloed en verder kon beïnvloeden. 

In de tweede helft kwam het erop aan de leiding te behouden. Dat lukte mede door het geweldige reboundwerk van Lars en Arne, die Axel Van Genechten van Putse compleet konden neutraliseren. Bovendien geraakte onze scoremachine steeds vlotter op dreef! Enya en Sarah dreven de voorsprong op tot 5-8. Kim en opnieuw Enya konden zelfs de 5-10 op het bord zetten. Putse had tot dan toe nog maar eenmaal kunnen scoren, terwijl wij keer op keer goed combineerden én de korf gemakkelijker vonden. Met een omkeerbal maakte Sarah de 6-11 voor Sikopi. Ook Nils – die deze match opnieuw ijzersterk was in de rebound – vond de korf goed: 6-12. Ten slotte was het Enya, die op pas van Indra de laatste goal voor Sikopi maakte en de 6-13 vastpinde. In de laatste minuten kon Putse nog milderen tot 8-13, maar de match was dan eigenlijk al lang gespeeld. 

De match eindigde misschien niet in een erg spectaculaire score, maar wat de supporters aan inzet en geestdrift zagen, was op zijn minst prachtig te noemen met een logische winst tot gevolg. En dus was de opdracht volbracht: Putse op eigen veld verslaan, wat nooit gemakkelijk is. Nice job, rabbits! 


Verslagen: Veronique Van Roy
Scoreverloop: Rik Mattheyses

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide