Speeldag 2: Sikopi – Floriant

C-ploeg: twee gelijke helften!

Met Gentse ploegen weet je dat je nooit klaar bent tot het laatste fluitsignaal. Onze C-tjes wisten dan ook meteen waaraan ze zich mochten verwachten. Vorig jaar was onze C-ploeg thuis kansloos tegen een erg sterk en fysiek Floriant en op Floriant kregen we te maken met een forfait van de Merelbekenaars. Toch hadden we er veel vertrouwen in dat het onderlinge duel dit seizoen wel eens helemaal anders zou kunnen verlopen. En gelijk hadden we! Mede dankzij het harde fysieke werk dat we al geleverd hebben op training en de toevoeging van enkele nieuwe heren, begonnen we meteen sterk aan de match. Het werd al gauw voor alle toeschouwers duidelijk dat deze wedstrijd zeer spannend zou worden. Deze keer was het scoreverloop dan ook een goede indicatie voor de manier waarop de wedstrijd gespeeld werd. We gingen de rust in met een 6-6 stand, op het einde van de wedstrijd stond een mooie 12-12 op het scorebord. Beide teams hadden de match niet evenwichtiger kunnen laten verlopen.

Scoorden de 12 doelpunten voor Sikopi: Jelle (4), Sven (3), Sam (1), Joeri (1), Anke (1), Leen (1) en debutant Robert (1).


B-ploeg: nipt verlies

Foto: Jan Van Brempt
Klik op de foto om het album te bekijken

Onze B-tjes beginnen meteen sterk en gefocust aan de wedstrijd. De bal gaat goed en snel rond en er worden goede looplijnen neergezet. Met nog geen twee minuten verstreken op de wedstrijdklok maakt Dante er dan ook meteen 1-0 van met een schot. In de daaropvolgende tegenaanval dient Floriant echter meteen van antwoord: 1-1. Met een korte kans achter de korf brengt een dame van Floriant haar ploeg vervolgens op voorsprong. De bal ligt terug in het Sikopi-kamp en met een snelle beweging naar binnen van Kilian wordt de bal op de stip gelegd. Mathias werkt de strafworp af en zet de 2-2 op het scorebord. Vervolgens is het Dante die de 3-2 vastlegt voor Sikopi, met een goede sturing en pas van Eva. In verdediging gaat Mathias uitstekend voor een afvallende rebound, maar zijn heer redt de bal op het nippertje van de lijn en kan doorspelen naar de heer van Kilian. Door brute pech voor onze heren, maakt Floriant op dat moment opnieuw gelijk met een doorloper. De vakken wisselen van functie en Mathias zint meteen op wraak: met een omdraaier maakt hij nummer 4 voor Sikopi. Gedurende de volgende 4 minuten wordt er uitstekend verdedigd door Sikopi en kan Floriant niet terug op gelijke hoogte komen. Na een mooie combinatie tussen Krikry en Mathias wordt de bal opnieuw op de stip gelegd. Het is opnieuw Mathias die de strafworp afwerkt: twee op twee voor Mathias vanop de stip en 5-3 op het scorebord. Floriant is echter nog niet uit de match gespeeld en komt terug gelijk met een doorloper en een schot: 5-5. Mathias brengt Sikopi echter weer op voorsprong met een schot en het staat 6-5. Floriant blijft aanklampen en maakt met een schot van een heer de stand weer gelijk. Vervolgens is het Dante die zich goed verplaatst voor zijn tweede kans en na een rebound en snelle pas van Veronique de 7-6 binnenschiet. Helaas worden onze aanvallen op dat moment rommeliger en worden er slechte passen gegeven. Natuurlijk maakt Floriant daar gretig van gebruik en kunnen de Merelbekenaars hiervan de vruchten plukken. Het wordt op dat moment 7-10, waarop Dante vlak voor het einde van de eerste helft de kloof nog kan verkleinen met een goed afgewerkte vrijworp. Hoewel we gedurende de eerste helft maar liefst vijfmaal voorkwamen, moeten we toch gaan rusten met een 8-10 achterstand.

In de tweede helft loopt het verlies zelfs op tot 8-13… Maar we zetten ons schrap om terug in de wedstrijd te komen! Krikry laat de bal op de stip leggen en Mathias maakt de kloof een beetje kleiner: 9-13. Met een ver schot brengt ook Christoph Sikopi iets dichter: 10-13. Floriant geeft echter haar voorsprong niet af en maakt er met een ver schot 10-14 van. Kilian beantwoordt deze actie in de eerstvolgende aanval met een korte kans achter de korf: 11-14. Ook Mathias laat van zich horen in de daaropvolgende aanval en lokt met een mooie actie een strafworp uit. Hij blijft zijn 100% op deze post behouden en legt de 12-14 binnen. Met een schot van Leen, een doorloper van Floriant en opnieuw een strafworp van Mathias (die hij zelf uitlokte), komen we zelfs helemaal terug tot 14-15. Een heer van Floriant zorgt vervolgens opnieuw voor een tweepuntenkloof, die we uiteindelijk niet meer zullen kunnen overbruggen. Nadat Floriant nog eenmaal scoort, is het Christoph die met een schot de eindstand vastlegt: 15-17.


A-ploeg: zege weg in laatste seconden

Foto: Jan Van Brempt
Klik op de foto om het album te bekijken

Sikopi wist dat het vandaag een belangrijke speeldag zou zijn. Na het geweldige Sikopi50-feest van de dag ervoor, hoopten we met z’n allen om het feestgedruis op zondagnamiddag verder te kunnen zetten. Floriant brak echter als eerste de match open en kwam zo 0-2 voor. Kim maakte met een indraaier vanuit de steun gretig gebruik van haar overhangende dame en maakte 1-2. Johan volgde al snel met een afstandsshot: 2-2. Ook Enya kon de korf beter vinden dan vorige week en maakte er met een schot 3-2 van. Dat Floriant er vervolgens 3-3 van maakte, konden Sarah en Johan niet laten gebeuren. Met verre afstandsschoten maakten zij er respectievelijk 4-3 en 5-3 van. Floriant bleef echter goed bijbenen (5-4), waarna Indra met een schitterende beweging naar binnen de 6-4 op het scorebord plaatste. Floriant gaf zich echter nog niet gewonnen in de eerste helft en wist de achterstand zelfs om te buigen naar een 6-7 voorsprong. Indra effende dan de score en maakte er met een omdraaier vanuit de steun 7-7 van. Wanneer Floriant opnieuw twee doelpunten voor kwam, knalde Arne de laatste korf van de eerste helft binnen. We gingen bijgevolg rusten met een spannende 8-9 stand in het voordeel van Floriant.

De tweede time werd vervolgens een thriller van formaat! Johan maakte de eerste goal voor Sikopi in de tweede helft: 9-10. Vervolgens maakte Lars de 10-11 en scoorde Johan tweemaal zodat we terug op gelijke hoogte kwamen met Floriant. Het stond op dat moment 12-12. Opnieuw scoorde Floriant als eerste, maar Lars maakte terug gelijk. Vervolgens zorgden Johan en Lars er opnieuw voor dat Sikopi de bovenhand nam: 15-14. Met een korte kans rond de korf zorgde Arne ervoor dat onze voorsprong groter werd en hij zette de 16-14 op het scorebord. Met nog tien minuten te gaan op het scorebord wisten we dat we de match nu in een beslissende plooi moesten leggen door nog een laatste korf te maken. We moesten nu verder verzorgd spelen en wachten tot de juiste kansen zich aandienden! Met een zeer sterke Nils De Bremaeker in de rebound, kon het aanvalsvak meerdere mooie aanvallen opzetten en mooie kansen creëren. De bal vond de binnenkant van de korf echter niet. Wanneer Floriant vervolgens nog de 16-15 scoorde, stonden er nog 4 minuten op de wedstrijdklok, zodat het van onontbeerlijk belang was dat we de match zonder al te grote fouten uitspeelden om de winst thuis te houden. Het aanvalsvak koos er toch voor om met enig gevoel voor risico de 17de korf te willen scoren, maar zonder resultaat. Een kans die misschien wel onterecht niet op de stip werd gelegd door de scheidsrechter. De wedstrijd krijgt dan zijn beslag, want de bal gaat naar het andere vak en Floriant doet wat iedere Sikopifan vreest: de tegenpartij legt de score vast op 16-16. Een eerste belangrijke match die we liever anders hadden zien eindigen, maar het mocht helaas niet zijn. Sikopi en Floriant delen de punten en verbeteren hun klassering zo met 1 punt elk.


Verslagen: Veronique Van Roy
Scores: Rik Mattheyses

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide