Sikopi 3 kent geen genade voor Hoboken/Mercurius

Zondag 11/12/2016
GEW3: Sikopi 3 – Hoboken/Mercurius 3: 19-8 

Aanval : Tom, Steve, Antje, Inne
Verdediging : Jelle, Pieter, Sophie, Chara 

Doelpoging van Pieter

Met een vroeg kerstfeest nog op de planning, zat de stemming er goed in en was een legioen aan supporters aanwezig die zich langs de kant lieten horen.

Tom en Steve herenigd zorgden voor een mooi samenspel, dat Steve koelbloedig afwerkte tot 1-0. De verdediging onderschepte onmiddellijk en wederom werkte Steve aan 100% af (2-0). Jelle en Pieter wilden hun quota eveneens halen en Jelle scoorde tweemaal op rij op assist van Pieter. Hoboken bood weerwoord met een ver shot (4-1). Een vrijworp werd eveneens gescoord (4-2). Jelle wilde zijn plaats bovenaan de topscorerslijst verzekeren en gooide de bal nog tweemaal binnen (6-2). Steve scoorde na een mooie actie de 7-2. Jelle kreeg onmiddellijk na de wissel nog een korte kans die de voorsprong vergrootte (8-3). Hoboken scoorde tegen. Tom liet zich na een weldoende Spaanse vakantie van zijn beste kant zien en scoorde tweemaal, waardoor de score op 10-4 kwam. Chara liet zich tussen al dit mannengeweld opmerken met een prachtige inloper die de voorsprong op 11-4 bracht. Wederom Chara na een uitwijkbeweging: 12-4. Dit werd ineens de ruststand.

Een steal van Tom verlengde de aanval waardoor Antje de goal van de match scoorde: 13-4. Chara en Pieter lieten geen enkele rebound in de handen van Hoboken terechtkomen. Met nog 20 minuten op de klok zorgde Steve ervoor dat Pieter en Jelle terug in aanval kwamen na een ver shot, na assist van Annelies: 14-4. Jelle liet geen kans onbenut en scoorde de 15-4. Pieter benutte een shot van Chara om weg te trekken (16-4). Hoboken maakte gebruik van een onoplettendheid: 16-5. Antje liet zich nogmaals opmerken met een shot: 17-5! Pieter scoorde de volgende goal naar eigen zeggen “op zijn baskets”, wat niets afdeed aan de efficiëntie ervan: 18-5. Nog steeds geen gebrek aan vechtlust bij Hoboken, het verkleinde de voorsprong tot 18-7. Met nog 5 minuten te spelen was de gretigheid om de titel van topscorer te verkrijgen zeker aanwezig. Annelies zette de 19-7 op het scorebord. Een fout tegen Hoboken werd terecht afgefloten en de strafworp bracht de score op 19-8. Ondanks een prachtige onderschepping van Steve en meerdere kansen van alle spelers, zorgde de mededeling dat de 20ste goal tot rechtstreeks gevolg had dat er getrakteerd moest worden, ervoor dat dit ineens de eindstand was.

Nog een oprechte merci voor Steven Muys om op te treden als gelegenheidsscheids.

Shanna Schuerewegen

 

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide