Sikopi zet zich alleen aan top van klassement

Zondag 02/10/2016
A-PLOEG: Sikopi – Voorwaarts: 14-12 

Speelden voor Sikopi: Johan Moons, Lars Mattheyses, Jeroen Van de Velde, Nils De Bremaeker, Arne Van Bavel, Karen Van Brempt, Nikki van Poucke, Enya Michielsen, Joni Junes

Een verslag van de wedstrijd in de krant

Een knaller van Nils De Bremaeker luidde de start in van de topper tegen Voorwaarts. Lars Mattheyses dan, met zijn kenmerkende korte kans, en Johan Moons met de 3-0. Sikopi ving veel ballen in de verdediging, wat ruimte gaf om meer aanvallen op te zetten. Jeroen Van de Velde creëerde de 4-0 van achter de korf. Jeroen Van de Velde dan met de onderschepping, gevolgd door een lange periode zonder goal. Dan toch Voorwaarts met de 4-1, en via o.a. Lars Mattheyses ging het naar 5-4, met Voorwaarts dat steeds dichterbij kroop. Dat was buiten Lars Mattheyses en Johan Moons gerekend, die er 8-4 van maakten (Johan met de strafworp en vrijworp). Met een inloper van Voorwaarts werd het 8-5, maar dan Nikki van Poucke met de 9-5. Een verdedigend misverstand leidde naar 9-6. Net voor de rust lokte Johan Moons nog de strafworp uit, waardoor Sikopi met 10-6 kon gaan rusten.

Na 7 minuten in de tweede helft opende Voorwaarts de score met een vrijworp. Dan zorgde Lars Mattheyses echter voor de 11-7. Door het natte weer hadden beide ploegen bij wijlen moeite met de gladde bal. Dan Voorwaarts met de 11-8, en Johan Moons met de 12-8. Voorwaarts kwam naar 12-9, maar Johan Moons alweer zorgde voor de 13-9. 13-10 werd het dan en via een onterechte strafworp 13-11. Gelukkig mocht ook Nikki van Poucke de strafworp nemen voor de 14-11. Dom balverlies leidde naar de 14-12, maar gelukkig miste Voorwaarts dan de strafworp. Een spannende laatste 2 minuten volgden, maar Sikopi hield stand en werd zo alleen leider in het klassement.

Sara Bastiaensens

 

B-PLOEG: Sikopi – Voorwaarts: 12-11

Spannende partij

Het werd een spannende partij waarin Sikopi meestal op voorsprong was, maar tweemaal werd het ook gelijk: 7-7 en 11-11. In de laatste minuut zorgde Indra Delbaere voor de overwinningsgoal: 12-11.

Scoorden voor Sikopi: Mathias Van der Linden (5), Indra Delbaere (2), Arne Van Bavel, Christoph Van Steelandt, Niels Van Brempt, Sarah Maes en Linda Lamein elk 1x.

Rik Mattheyses

 

C-PLOEG: Sikopi – Voorwaarts: 13-16

Overrompeld, maar sterk teruggekomen

Onze C-tjes, met heel wat steun van de gewestelijken, werden aanvankelijk door een sterk Voorwaarts op achterstand gezet. Na een doelpunt van Luka voor de 1-1, werd het snel 1-7. Daarna wisten Steve Verdonck (2-7) en Xander Dries (3-9) zich stilaan te verweren. Met nogmaals Steve Verdonck en Xander Dries aan het kanon werd de 5-10 bereikt.

In de tweede helft zorgden Shanna Schuerewegen, Sam Muys (2x), Jelle Van der Linden, Steve Verdonck en Sarah Maes voor een spectaculaire comeback naar 10-11, maar dan herpakte Voorwaarts zich en zo werd de eindstand 13-16, met nog goals van Steve Verdonck, Leen Gallemaers en Xander Dries.

Rik Mattheyses

 

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide