Sikopi was er niet klaar voor

Zaterdag 12/11/2016
A-PLOEG: Riviera – Sikopi: 24-20

Wij waren er nog niet klaar voor!

Speelden voor Sikopi: Indra Delbaere (2), Joni Junes (1), Enya Michielsen (2), Nikki van Poucke, Nils De Bremaeker (3), Lars Mattheyses (4), Johan Moons (3), Jeroen Van de Velde (5), Karen Van Brempt, Sven De DyckerNa een ietwat moeizame voorbereiding mocht Sikopi de eerste zaalwedstrijd uit gaan spelen, in zaal Kattenbroek tegen Riviera. Karen Van Brempt startte op de bank en Indra Delbaere kwam in haar plaats uit. De eerste aanval was meteen prijs voor Riviera, met een shot van Mitch Lenaerts. Riviera bouwde verder uit naar 3-0. Na een mooie actie van Enya Michielsen, maakte Lars Mattheyses de 3-1 voor Sikopi vanop strafworp. Een lange periode zonder goal dan, gevolgd door 2 goals van Riviera na vrijworp en strafworp. Sikopi had dringend een doelpunt nodig en Nils De Bremaeker zorgde daarvoor: 5-2. Enya Michielsen bracht met het verre shot de score naar 5-3. Riviera kon uitlopen naar 7-3, waarop Nils De Bremaeker er 7-4 van maakte. Riviera dan weer vooral aan de bal, en via o.a. Jeroen Van de Velde (2x) en Indra Delbaere werd het 12-7. Lars Mattheyses (vanop de vrijworp) en wederom Jeroen Van de Velde brachten Sikopi naar 14-9. Een eerder zwakke start dus voor een Sikopi dat nog naar de juiste vorm leek te zoeken.

Het openingsdoelpunt in de tweede helft was voor Riviera, maar Jeroen Van de Velde counterde met de vrijworp: 15-10. Kristof Van Campen van Riviera had duidelijk een goede dag, want via hem en Glenn Peeters werd het 17-10. De doorloper dan voor Enya Michielsen, maar ook een strafworp voor Riviera. Sikopi lag duidelijk fysiek onder, de spelers werden soms “van het kastje naar de muur” geduwd. Sven De Dycker lokte een mooie strafworp uit, omgezet door Jeroen Van de Velde, maar Riviera kon weer rechttrekken. Indra Delbaere lukte dan na ettele pogingen de 19-13, maar Riviera breidde toch weer vlot uit naar 21-13. Johan Moons bracht Sikopi met de strafworp naar 21-14, maar Sikopi slaagde er maar niet in een vuist te blijven maken. Na de 22-14, volgden een aantal dubieuze situaties waarin Joni Junes een aanvallende fout tegen kreeg. Zuur balverlies, want dit leidde tot 23-14. Via o.a. Lars Mattheyses (2x), Nils De Bremaeker, Joni Junes en Johan Moons werd het 24-19. In extremis kreeg Johan Moons nog de kans voor de vrijworp, die hij mooi scoorde: 24-20.

Sikopi was duidelijk nog niet klaar om deze topwedstrijd aan te gaan. Hopelijk vinden ze volgende week het juiste ritme.

Sara Bastiaensens

 

B-PLOEG: Riviera – Sikopi: 17-20

Eerste time schitterend, tweede time zwoegend

Riviera startte zegevierend: via 1-1 (Niels Van Brempt), naar 4-1. Eerst Mathias Van der Linden en daarna 2x Xander Dries effenden tot 4-4. Sikopi ging daarna gewoon door naar een 6-12-ruststand.

In de tweede helft zagen we Riviera aan de voorsprong knagen. Slechts met veel moeite werden ze gestopt bij 17-18. Toen was Xander Dries er met het shot en Sven De Dycker van ver, die de 17-20 kon optekenen.

Samengevat scoorden voor Sikopi: Xander Dries (6), Mathias Van der Linden (4), Niels Van Brempt (3), Sven De Dycker (3), Arne Van Bavel (2), Zoë De Roeck (2).

Rik Mattheyses

 

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide