Sikopi – Voorwaarts: een gemiste kans…

Zaterdag 23/01/2016
Sikopi A – Voorwaarts A: 22-23

Sikopi: Johan Moons (8), Lars Mattheyses (4), Jeroen Van de Velde (2), Nils De Bremaeker, Sven De Dycker, Enya Michielsen (3), Indra Delbaere (2), Karen Van Brempt (2), Nikki Van Poucke (1)

In deze thuiswedstrijd in de korfballeague ontvangt Sikopi Voorwaarts. De heenwedstrijd eindigde in het voordeel van Voorwaarts en Sikopi is er dan ook op gebrand om de punten thuis te houden in Linkeroever. 

Lars opent na 2 minuten de score met een vrijworp, maar Voorwaarts kan na een fout tegenscoren vanop strafworp. Voorwaarts kan na een tijdje zonder goal drie punten uitlopen: 1-4. Na een fout op Karen zet Lars de strafworp om. Meteen daarna legt Johan op inloper de bal af aan Jeroen, die mildert tot 3-4. Sikopi geraakt bijwijlen moeilijk vrij, maar toch maakt Johan mooi gelijk. Na een mislukte onderschepping kan Voorwaarts scoren vanop shot, maar Karen kan meteen tegenscoren. Met een mooie omdraaibal maakt Indra er 6-5 van. Voorwaarts geeft hoog druk. Desondanks lukt Jeroen een ver shot. Er wordt sterk verdedigd aan beide kanten. Sikopi blijft sterk in rebound – zowel bij heren als dames – en onderschept ook regelmatig. Via een shot van Enya, een strafworp van Voorwaarts en shots van Indra en Johan wordt het 10-6. Voorwaarts mildert tot 10-8 en via shots van Johan en Voorwaarts wordt het 11-9. Met een korte kans en een shot kan Voorwaarts gelijk maken, met nog 2 minuten te gaan. Zo eindigt de eerste helft met een gelijke stand: 11-11.

In de tweede helft opent Johan de score met een mooie doorloopbal en een strafworp. Voorwaarts kan echter tegenscoren en komt zelfs op voorsprong: 13-14. Sikopi neemt mooie kansen, maar lukt er voorlopig niet in te scoren. Na de 13-15 van Voorwaarts, kunnen Lars en Enya de score echter gelijktrekken. Wederom kan Voorwaarts uitlopen met enkele verre shots: 15-19. Nikki mildert tot 16-19, maar Voorwaarts kan weer uitlopen tot 4 goals. Lars zet een strafworp om, Enya scoort vanop shot en ook Johan zet een strafworp om. Dan scoort Johan mooi de gelijkmaker: 20-20. Met nog 3 minuten te gaan zoeken beide ploegen naarstig naar een doelpunt. Voorwaarts zet een strafworp om, maar na een tactische dubbele wissel van Sikopi maakt Johan gelijk. Met nog 1 minuut te gaan scoort Voorwaarts tweemaal, en Sikopi kan geen goede aanval meer opzetten. Op de allerlaatste seconde kan Karen nog de 22-23 scoren, maar het mag niet baten. Sikopi verliest jammer genoeg deze spannende wedstrijd met 22-23.

Enya reageert na de wedstrijd:

“We hebben allemaal goed gespeeld, goed verdedigd. Het is eigenlijk moeilijk te zeggen wat de reden is waarom we verloren hebben. Echt spijtig voor ons!”

 

 

 Sara Bastiaensens & Rik Mattheyses

 

B-PLOEG:
Sikopi – Voorwaarts: 16-27

overrompeld in de tweede helft

Het onevenwicht tussen heren en dames en de meer dan onvoldoende leiding voor “korfbal-contactsport” zorgden al voor de ruststand voor 10-14, maar tijdens de tweede time werden we werkelijk omvergekegeld: 16-27.

Te midden van het geweld konden toch nog scoren: Arne 5, Mathias 4, Xander 1, Christoph 1, Andy 1, Zoë 1, Inne 1, Eva 1 en Luka 1.

Bompa Rik

 

C-PLOEG:
Sikopi – Voorwaarts: 9-10

domme 10 laatste seconden

Ruststand: 5-3 dankzij doelpunten van Christoph, Sven (2), Niels en Sam. In de tweede helft werd het nog 6-3 via Niels en 8-6 door Christoph, maar dan geraakte Voorwaarts nog aan 8-9. Niels knalde nog de gelijkmaker binnen: 9-9.

In de ultieme seconden verkwanselden we dit gelijkspel door dwaas balverlies!

Bompa Rik

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide