Stroeve start, maar vlotte overwinning!

Zaterdag 21/01/2017
A-PLOEG: Sikopi – Verde: 32-14

Van stroeve start naar vlotte overwinning

Nikki van Poucke, Jeroen Van de Velde en Karen Van Brempt hadden heel wat tijd nodig om Sikopi tot 3-0 te laten uitlopen. Verde begon dan te scoren en ook via Nikki van Poucke ging het naar 4-2. O.a. Johan Moons (schot en strafworp) en Jeroen Van de Velde bouwden de voorsprong uit naar 8-3. Dan begon het Sikopi-geschut in gang te schieten: Enya Michielsen, Nikki van Poucke, Johan Moons en Lars Mattheyses zorgden voor de 12-4. Aan de rust werd het 17-5, met goals van Jeroen Van de Velde, Enya Michielsen (2x), Johan Moons en Nikki van Poucke.

Enya Michielsen

Nikki Van Poucke

In de tweede helft verliep het scoreverloop gelijkopgaand gedurende 10 minuten, maar dan kon Sikopi gestaag verder uitlopen. Joni Junes (2x), Enya Michielsen (3x), Nils De Bremaeker, Johan Moons (3x), Karen Van Brempt, Jeroen Van de Velde, Nikki van Poucke (2x) en Lars Mattheyses bouwden de voorsprong verder uit naar 31-14. In de laatste seconde legde Enya Michielsen de einduitslag vast: 32-14.

Henri Mattheyses

 

B-PLOEG
Sikopi – Verde: 17-11

Zware verdediging gaf weinig denderend korfbal

Verde kwam 2-0 voor, maar Mathias Van der Linden en Leen Gallemaers brachten Sikopi weer langszij. Indra Delbaere (2x) en Christoph Van Steelandt zorgden voor de 5-2-voorsprong. Verde kwam terug meespelen en lukte met de vrijworp de 5-3. Indra Delbaere maakte er 6-3 van, maar er werd gerust met een 6-4-tussenstand.

In de tweede helft had Sikopi het moeilijk om de kloof te vergroten. Uiteindelijk slaagden ze er toch in via Christoph Van Steelandt (4x), Sarah Maes, Niels Van Brempt (3x), Indra Delbaere (2x) en Mathias Van der Linden. Eindscore: 17-11.

Henri Mattheyses

 

C-PLOEG
Sikopi – Verde: 10-8

Thriller tot de laatste minuut!

Verde twijfelde er niet aan om de score te openen, maar Jelle Van der Linden antwoordde meteen. Sam Muys knalde de 2-1 binnen, maar ook Verde schoot 2 x raak: 2-3. Jelle Van der Linden effende nogmaals, maar weer kwam Verde op voorsprong: 3-4. Via Steve Verdonck ging het naar 4-4 en via goals van o.a. Luka Snoeck werd het 5-5. Sam Muys zorgde voor de voorsprong net voor de rust: 6-5.

In de tweede helft ging het gelijkopgaand verder: 6-6. Uitstekende “debutant” Dante Bernard (U16) knalde vervolgens tweemaal raak: 8-6. Verde plooide echter niet en dreigde verder tot 8-8. Wisselspelers Mathias Van der Linden en Janne Peirsman (U16) haalden de duurbevochten zege thuis met 10-8.

Henri Mattheyses

 

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide