Sikopi-Temse: zege pas in 2de time gered

Zaterdag 04/02/2017
A-PLOEG: Sikopi – Temse: 19-12

Zege pas in de tweede time gered

Temse start furieus en loopt 0-2 uit. Jeroen Van de Velde geeft echter tegengas vanop vrijworp en Enya Michielsen knalt de gelijkmaker binnen: 2-2. Johan Moons mag dan een stip omzetten: 3-2, maar Temse herstelt meteen het evenwicht: 3-3. Ook na het doelpunt van Enya Michielsen (4-3) wordt het toch snel 4-4. Na heel wat gemiste kansen, lukt Lars Mattheyses toch zijn eerste treffer: 4-5. Het blijft echter wringen: van 5-5 gaat het zelfs naar 5-7 in het voordeel van Temse.

Doorbraak van Johan Moons. Klik op de foto om het album van Jan Van Brempt te bekijken.

Johan Moons kan gelukkig nog milderen en na een eerste onderlinge wissel tussen Johan Moons – Lars Mattheyses – Jeroen Van de Velde en de inbreng van Christoph Van Steelandt, knalt die laatste meteen de 7-7 binnen! Vanop vrijworp mikt Lars Mattheyses de 8-7 in de Temse-korf en vanop de stip maakt Nikki Van Poucke er keurig 9-7 van. Jeroen Van de Velde verhoogt de score naar 10-7, maar Temse komt nog terug tot 10-9, meteen de ruststand.

In de tweede time verandert het spelbeeld eerst weinig, tot plots Lars Mattheyses, Johan Moons 2x en de opnieuw ingekomen Christoph Van Steelandt uitlopen naar 14-9. Het verdere scoreverloop: Christoph Van Steelandt 15-10, Johan Moons 16-10, Lars Mattheyses 17-11, Joni Junes met één hand 18-11, Lars Mattheyses 19-12.

Rik Mattheyses

B-PLOEG:
Sikopi – Temse: 22-14

Geen echte problemen

Tijdens de eerste speelhelft kunnen Sarah Maes, Arne Van Bavel, Indra Delbaere, Mathias Van der Linden en opnieuw Arne Van Bavel vlug een 5-0-voorsprong opbouwen. Al speelt Temse regelmatig mee: ze kunnen die kloof niet erg verminderen.

We bereiken de rust met een 12-5-stand en de einduitslag wordt uiteindelijk 22-14 door treffers van Mathias Van der Linden (7), Arne Van Bavel (6), Christoph Van Steelandt (3), Sarah Maes (2), Indra Delbaere (2) en Xander Dries (1).

Rik Mattheyses

C-PLOEG:
Sikopi – Temse: 21-7

Een kwartier gelijk, dan vlot naar winst

Christoph Van Steelandt met een strafworp, Dante Bernard, Joeri Muys en Jelle Van der Linden houden een evenwichtige 4-4-score op het bord. Daarna gaat het vlot naar een 12-5-voorsprong bij de rust. In de tweede time wordt de kloof nog groter: 21-7, tevens de einduitslag.

Scoorden voor Sikopi: Jelle Van der Linden (6), Christoph Van Steelandt (5), Dante Bernard (2), Joeri Muys (2), Mathias Van der Linden (2), Nina Arens (2), Leen Gallemaers (1) en Eva Beeusaert (1).

Rik Mattheyses

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide