Er staat geen rem op onze U14!

Zaterdag 28/10/2017
U14 Blauw: Sikopi – Technico: 16-3

Revanche na uitschakeling in beker 

De dag na de verloren bekerwedstrijd wilden we zeker nog met een goed gevoel de zaal in. Onze volgende tegenstander was Technico uit het verre Turnhout. Tijdens de eerste 10 minuten van de wedstrijd hadden we het knap lastig, maar daarna was het eenrichtingskorfbal. Na al wat kansen gemist te hebben, vonden we uiteindelijk toch het doel via Liesl en Celine, allebei met een inloper! Onze verdediging stond stevig te korfballen, had bijna alle rebounds en zorgde ook nog eens voor verschillende steals. Fien liep in en werd foutief aangetikt: strafworp! Ze zette deze knap zelf om. Bal naar de overkant en toch even een onoplettendheid… 3-1 en wisselen van vak. Liesl zorgde echter al snel voor 2 doelpunten (schot en inloper), waardoor de vakken weer doordraaiden: 5-1 op het scorebord! Onze verdediging zat nog steeds kort op de bal: steal na steal en rebound na rebound… we hadden duidelijk overwicht. De bal ging opnieuw naar onze aanval, Fien kwam in steun, Mo liep snel zijn tegenstander voorbij en scoorde! Fien volgde zijn voorbeeld en scoorde ook met een inloper. Het slotakkoord van de eerste helft was voor Celine: na al een aantal gemiste pogingen wist ze 1 minuut voor tijd toch nog de weg te vinden via een doorloopbal. Ruststand: 8-1. Mag ook gezegd worden: Marian (alias the beast) heeft weer een supergoede helft gespeeld, met 8 rebounds en 6 steals!


Wissels:

Michelle ↔ Liesl
Loua ↔ Marian
Junior ↔ Arthur


De 2de helft was een waar doelpuntenfestijn, waarin de tegenstander slechts 2x kon tegenscoren. Het begon na nog geen 2 minuten met een kanonschot van de skipper (zwieber) Seba, die meteen mocht gaan verdedigen, want het was vakwissel. In aanval mocht Fien haar duivels weer ontbinden door met een doorloopbal en een stip na elkaar te scoren: 11-1. Celine met een doorloopbal en de tegenstander met een penalty zorgden voor een 12-2-stand. De aanval die daarop volgde, was een ware streling voor het korfbaloog: onze man in vorm – Stan – maakte een doorloper en wierp deze met 1 hand los de korf in! Wat is hij toch een fenomeen, die Stanneman! Via Fien met nog 2 strafworpen, Junior met een schot en nog een penalty aan de overzijde werd de eindstand maar liefst 16-3!!

Nog even vermelden: Loua is zeer sterk ingevallen met 6 steals en 7 rebounds. Knap Loua! Ook Michelle wordt beter en beter. Ze maakte een goede beurt en we zien haar in stijgende lijn groeien.

Wij zijn klaar voor de zaal!

Scoorden voor Sikopi:
Fien 6 (4s+2) Liesl 3, Celine 3, Seba 1, Mo 1, Junior 1, Stan 1.

Verslag: Sam Muys


Foto’s: vanwege Technico tijdens de heenwedstrijd.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide