Sikopi speelt finale BvB!


Halve finale van de Beker van België:
BORGERHOUT/GROEN-WIT – SIKOPI

Samen een stukje geschiedenis geschreven


De zebra’s wonnen de toss en mochten de match ingooien, maar het was Johan die met een stip het eerst raak trof: 0-1. Borgerhout/GW maakte wel gelijk, waarna Enya vlot 1-2 maakte. Al draaiend knalde Mathias 1-3 binnen en Johan drukte verder door naar 1-4. Na eerst de 2-4 schilderde Mathias ook de 2-6 op de bordjes. Johan zorgde zelfs even voor een vijfpuntenkloof: 2-7! Die voorsprong behouden voor de rust werd vanaf dan het beoogde doel. Borgerhout/GW kwam echter terug tot op 1 luttele korf: Enya lukte eerst nog 3-8, Johan vervolgens 4-9, Arne dan 6-10, Mathias zorgde daarna voor 8-11, Johan voor 10-12, Enya voor 11-13 en ten slotte captain Lars met een knap doelpunt voor 11-14. Met die driepuntenvoorsprong gingen onze rabbits dan toch de rust in.

In de tweede helft kreeg Borgerhout/GW al snel een kans om terug dichterbij te sluipen, maar het liet na een vrijworp om te zetten. Voor Sikopi ging de bal kort daarna op de stip en Johan wist deze wel binnen te leggen: 11-15. Enya dikte vervolgens aan tot 11-16, waardoor onze supporters toch al stiekem hoopten op een zege! Dikke pluim ook voor onze verdediging die op dat moment sterk strategisch werk verrichtte. Borgerhout/GW zette vanaf dan immers zijn scherpschutters in, maar Sikopi beet dapper door en kon zo de terugkeer van de zebra’s indijken, zodat met 16-18 werd afgefloten. Voor dit (misschien wel onverwachte) resultaat zorgden ook nog: Lars (12-17) en Johan (12-18). Borgerhout/GW kon niet meer bijbenen waardoor Sikopi op 1 mei de bekerfinale tegen Riviera/Deurne zal spelen. Die ploeg bleek immers te sterk voor Scaldis.

Knappe verrichting van de volledige kern en daarom een terechte proficiat voor de inzet en de ploeggeest!


Verslag: Veronique Van Roy
Scoreverloop: Rik Mattheyses

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide