Sikopi-Scaldis: een duel met veel inzet

A-PLOEG
Sikopi – Scaldis: 20-25

Lars Mattheyses (9), Mathias Van der Linden/Sven De Dycker (1), Nils De Bremaeker (3), Jeroen Van de Velde (2) Enya Michielsen/Indra Delbaere, Karen Van Brempt, Nikki Van Poucke (4), Philippa Jorissen (1)

Foto’s: Jan Van Brempt

scaldisAScaldis, zonder David Peeters, is op zoek naar de eerste punten en Sikopi wil graag de overwinning tegen Meeuwen doorzetten. Sikopi mist echter Johan Moons, die door een schorsing aan de kant moet blijven. In het begin van de eerste helft neemt Scaldis de leiding, maar Sikopi klampt aan met 3 goals van Lars Mattheyses. Sikopi verdedigt goed, maar verzorgt de passing niet goed en komt moeilijk tot scoren. Bovendien mist Sikopi een strafworp. Zo kan Scaldis duidelijk de bovenhand nemen. Stand bij de rust: 5-11. 

Sikopi gaat een stuk vlotter van start in de tweede helft. Na een goal van Scaldis wordt een strafworp omgezet en scoort Nikki tweemaal. Sven combineert mooi met Lars, die de 9-12 binnentikt. Dan gaat het om en om. Een fout leidt tot een omgezette strafworp, maar aan de overkant scoort Lars vanop vrijworp: 13-16 met nog een kwartier op de klok. Er wordt langs beide kanten gescoord, o.a. met schoten van Nils, Lars en Nikki: 17-20 met nog 6 minuten te gaan. Wederom wordt een strafworp gemist, waarna Scaldis de score op 17-21 kan brengen. Door een instapfout op de vrijworp kan Scaldis vanop strafworp scoren: 17-22. Scaldis scoort via Patty Peeters en Sikopi via Philippa en Sven. Scaldis krijgt een penalty toegewezen en scoort via Jani Janssens: 19-25. Lars Mattheyses scoort in extremis nog vanop afstand, maar de match is gespeeld: 20-25.

Nils evalueert de match:

DE BREMAEKER Nils“We hadden het moeilijk, we kwamen niet tot scoren in de eerste helft. Op beslissende momenten misten we de kansen om bij te komen, met een aantal gemiste strafworpen bijvoorbeeld, en dan valt de goal net aan de andere kant. Het is aan ons om match na match te blijven vechten, en dat gaan we zeker doen.” 

 

 

 B-PLOEG
Sikopi – Scaldis: 14-14

Sven De Dycker, Joni Phillips, Niels Van Brempt, Xander Dries, Sarah Maes, Indra Delbaere, Ine Schrauwen, Zoë De Roeck 

scaldisBDe B-ploeg van Sikopi gaat leuk van start met een 3-0, met treffers van Xander, Sarah en Joni. Nadien valt het spel wat stil en kan Scaldis vlot over Sikopi klimmen. De ruststand is 7-10 in het voordeel van Scaldis.

In de tweede helft scoren Niels en Sven en ze brengen zo de score op 9-10. Na een goal van Scaldis, scoren wederom Niels en Sven. 13-13 staat op het scorebord. Scaldis en Sikopi scoren elk één keer, en zo blijft het spannend met nog een minuut te spelen. Sikopi neemt nog een aantal mooie kansen in de laatste minuut, maar scoren lukt jammer genoeg niet. Een gelijkspel is dus de eindstand: 14-14.

 

Sara Bastiaensens & bompa Rik

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide