Sikopi–Riviera: welverdiende revanche!

Zondag 15/05/2016
A-PLOEG: Sikopi – Riviera: 19-12

Foto’s @Jan Van Brempt: klik hier.

Speelden voor Sikopi: Lars Mattheyses (6), Sven De Dycker (5), Nils De Bremaeker (3), Johan Moons (2), Indra Delbaere (2), Enya Michielsen (1), Nikki van Poucke, Karen Van Brempt, Jeroen Van de Velde, Mathias Van der Linden

In deze terugwedstrijd tegen Riviera wilde Sikopi alles op alles zetten om de punten thuis te houden en zich zo te verzekeren van de eerste plaats in de poule. Riviera miste enkele spelers, waaronder Kristof Van Campen en moest zo met een gewijzigd team van start gaan. Bij Sikopi stond dit keer Sven De Dycker in het startende achttal.

Pas na 11 minuten maakte Sven De Dycker het openingsdoelpunt, waarna Indra Delbaere er 2-0 van maakte. Na doelpunten van Riviera en van Enya Michielsen voor Sikopi, stond het 3-1. Met het tweede doelpunt van Sven De Dycker, een korte kans van Riviera en een treffer van Lars Mattheyses werd het vervolgens 5-2. Riviera kreeg een strafworp en miste die, maar kon nadien wel het schot scoren. Met zijn derde en vierde treffer zette Sven De Dycker de 7-3 op het bord. Dankzij twee goals van Riviera en doelpunten van Lars Mattheyses en Johan Moons gingen we de rust in met een 9-5-stand.

Lars Mattheyses opende de tweede helft voor Sikopi, met een korte kans en een schot. Riviera kwam eerst wat dichterbij, maar Indra Delbaere, Nils De Bremaeker, Lars Mattheyses en Johan Moons (van in de hoek van het vak) maakten er 15-6 van. Met een korte kans en strafworp kwam Riviera tot op 15-8. Lars Mattheyses en Sven De Dycker breidden echter vanop schot terug uit naar 17-8. Een misverstand in de korfzone leidde tot de 17-9 voor Riviera, waarna het ook een strafworp kon scoren. Met drie goals van Riviera en twee goals van Nils De Bremaeker voor Sikopi werd het tot slot 19-12. 

Zo eindigde deze wedstrijd met een gemakkelijke zege voor Sikopi. Sikopi verzekert zich van de eerste plaats in de poule en kan met een gerust gevoel naar Vobako trekken voor de laatste wedstrijd van deze veldcompetitie.

 

C-PLOEG: Sikopi – Riviera: 16-12

Dappere winst na flink vakwerk

Riviera zorgde voor de openingstreffer 0-1, maar de uit de derde gewestelijke gerekruteerde Jelle Van der Linden stipte gelijk: 1-1. Riviera kon uitlopen naar 1-2, maar wederom was het Jelle Van der Linden die effende in twee keer: 3-3. Toen vond Niels Van Brempt de goede richting, gevolgd door Xander Dries en Anke Willems: 6-3. Riviera poogde nog terug te komen met twee doelpunten, maar Xander Dries stak daar een stokje voor: 7-5. Na de 7-6 legde Michelle Bogaerts cool de 8-6 binnen. Met een handigheidje zorgde Xander Dries voor de 9-6-ruststand.

In de tweede helft ging Xander Dries verder op zijn elan en werd het 10-6. Sam Muys speelde zeer verdienstelijk en bekroonde dit met een verre knal: 11-6. De 16-12 eindstand werd bereikt door treffers van Xander Dries (12-7 en 15-10), Niels Van Brempt (13-7), Sam Muys (14-7) en Helena Relaes (16-11).

 

B-PLOEG: Sikopi – Riviera: 16-10

Sterke prestatie en samenspel

De 0-2-achterstand bij de start werd vlug weggewerkt door Jeroen Van de Velde, Mathias Van der Linden en Zoë De Roeck. Zo werd het 3-3. Riviera lukte erin uit te lopen naar 3-5, maar Christoph Van Steelandt en Mathias Van der Linden maakten gelijk: 5-5. Vervolgens sloeg Sikopi een tweepuntenkloofje dankzij Jeroen Van de Velde en Ine Schrauwen. Mathias Van der Linden ging daarop verder met de 8-6. Jeroen Van de Velde knalde de laatste twijfels weg met twee rake treffers, waarna Arne Van Bavel de verdienstelijke 11-6-ruststand op het bord kon zetten.

De tweede helft bracht een nog meer uitgesproken voorsprong, via korven van Zoë De Roeck (12-6), Jeroen Van de Velde (13-6), Ine Schrauwen (14-6), Sarah Maes (15-7) en Jeroen Van de Velde (16-7). Na enige applausvervangingen kon Riviera toch nog een aantal keer scoren, wat de eindstand op 16-10 bracht.

Rik Mattheyses en Sara Bastiaensens

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide