C-ploeg kampioen: spannend tot laatste seconde!

Zondag 05/03/2017
C-PLOEG: Sikopi – Putse: 13-15

Verlies, maar toch kampioen

C-ploeg kampioen!

Een rake start voor Sikopi C, dankzij Jelle Van der Linden en Steve Verdonck (2-1). Vervolgens ging het zeer gelijkopgaand naar 9-8, via Jelle Van der Linden, Sam Muys, Steve Verdonck (allen 2x) en Niels Van Brempt (1x).

Hetzelfde scenario voltrok zich in de tweede helft, maar dan kwam Putse op voorsprong. Leen Gallemaers maakte de 10-9 en 11-12 en Sam Muys maakte gelijk (12-12). Niels Van Brempt bracht Sikopi weer op voorsprong, maar toch werd het terug gelijk (13-13). Sikopi verloor in extremis met 13-15, maar dit was net voldoende om met een beter doelsaldo kampioen te worden. Proficiat!

 

B-PLOEG
Sikopi – Putse: 17-13

Verdiende winst ondanks zwaar spel

Doorbraak van Zoë De Roeck.
Klik op de foto om het album te bekijken.

Na slechts 4 minuten spelen stond Sikopi met 4-0 voor, dankzij Linda Lamein (2x), Arne Van Bavel en Christoph Van Steelandt. Daarna zorgden Mathias Van der Linden (2x), Arne Van Bavel (2x op rij), Indra Delbaere en Christoph Van Steelandt voor een 7-puntenkloof bij de rust: 10-4.

In de tweede helft lukte Sikopi de 11-4, maar dan zorgde hard korfbalspel voor een verminderd doelpuntenverschil. Via Mathias Van der Linden (2x), Indra Delbaere, Christoph Van Steelandt, Arne Van Bavel en de ingekomen Dante Bernard werd het dan toch 17-11. Putse milderde nog met een schot en strafworp naar 17-13. De reserven presteerden zeer knap en bekrachtigden zo eervol hun kampioenschap.

 

A-PLOEG
Sikopi – Putse: 29-21

Sikopi stilaan terug de oude

Speelden voor Sikopi: Joni Junes (1), Karen Van Brempt, Jeroen Van de Velde (4), Johan Moons (6), Sarah Maes (1), Arne Van Bavel (2), Enya Michielsen (2), Nikki van Poucke (5), Lars Mattheyses (2), Nils De Bremaeker (3), Christoph Van Steelandt (2), Zoë De Roeck (1)

Doorbraak van Johan Moons.
Klik op de foto om het album te bekijken.

Na een ietwat stroeve start lukten Nikki van Poucke en Johan Moons de 2-2. Een mooie lob van Nikki van Poucke betekende de 3-2, maar Putse kwam terug en kwam zelfs op voorsprong. Het verdere verloop was spannend en gelijkopgaand. Via Johan Moons, Nils De Bremaeker, Jeroen Van de Velde, Enya Michielsen met inloper, Nikki van Poucke en alweer Jeroen Van de Velde werd het 9-7. Putse kwam weer terug naar 9-9. Aan de rust werd het 13-12 in het voordeel van Sikopi, via Joni Junes, Lars Mattheyses, Johan Moons en Jeroen Van de Velde.

In de tweede helft toonde Nikki van Poucke een grote vorm, ze bracht Sikopi naar 14-12. Johan Moons, Nils De Bremaeker en Lars Mattheyses breidden de score uit naar 17-13. Jeroen Van de Velde bracht cool de kloof op 5 goals, waarop Johan er nog een schepje bovenop deed: 19-13. Nils De Bremaeker had ook nog iets achter de hand en maakte de 20-14, gevolgd door goals van Johan Moons en Enya Michielsen: 22-15. Nikki vond dat het nog niet klaar was en maakte er 23-15 van. Dan voerde coach Bart De Vijlder enkele wissels door, en kwamen één na één verschillende reserven op het terrein. Sikopi bleef echter een goede voorsprong houden: Sarah Maes, Arne Van Bavel (2x), Christoph Van Steelandt (2x) en Zoë De Roeck legden de eindstand vast op 29-21.

Henri Mattheyses

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide