Sikopi-Putse: nipte overwinning!


Zondag 14/04/2019
SIKOPI – PUTSE


C-ploeg: een nieuw samengestelde ploeg ging helaas ten onder

In de eerste speelhelft kwam Putse als een pletwals over ons heen gewalst. De Puttenaren scoorden maar liefst 12x; alleen Cindy kon één keer tegendoelen met een 1-12 ruststand tot gevolg. In de tweede time deed Cindy dat nog eens, waarna Nina eentje kon binnenleggen vanop de stip. Putse deed het even goed als in de eerste helft en zo eindigde deze match op een pijnlijke 3-24 score.

Bedankt aan alle toppers die onze C uit de brand kwamen helpen op deze toch wel koude zondag!


B-ploeg: knappe en vlotte wedstrijd mét winst

In de eerste helft waren beide ploegen sterk aan elkaar gewaagd, wat ook bevestigd werd door de ruststand: 7-6. De eerste helft verliep als volgt: Dante opende de score met stip. Lars, ook met stip, zorgde vervolgens voor 2-1. Charlotte voor 3-2 en dan opnieuw Lars met stip voor 4-3. Dante legde de score vast op 6-4, waarna Putse tweemaal kon tegenscoren (6-6). Net voor de rust lukte het Dante nogmaals een mooie korf te maken, waardoor we de kleedkamers opzochten met 7-6 op het scorebord. In de tweede helft zorgden Dante en Mathias ervoor dat de overwinning definitief werd binnengehaald. Zij troffen allebei viermaal raak. De eindstand werd zo vastgelegd op 15-12!


A-ploeg: een nipte, maar duidelijk verdiende overwinning!  

Putse liet meteen haar gretigheid zien door in een paar minuten 0-2 uit te lopen. Christoph remde die voorsprong even af, maar dat belette niet dat het nog 1-4 werd. Johan en Nils brachten evenwel de stand op 4-4! Toch liep Putse weer uit tot 4-6. Nils belette een grotere kloof (5-6), maar dan werd het met stip toch weer 5-7. Dat was meteen ook de laatste keer dat Putse op voorsprong kon komen! Johan en Sarah vonden het immers welletjes geweest en zetten de bordjes op 7-7. De rust werd bereikt met een voorsprong van 11-9. Die werd bewerkstelligd door Kim (8-7 en 11-8) en Johan (9-8 en 10-8).

In de tweede helft werd het eerst nogmaals gelijk: 11-11. Er werd vrij veel gebruikgemaakt van wisselspelers bij Putse maar zeker ook bij Sikopi, zodat voor beide ploegen een brede kern kon aantreden. Enya bracht ons weer op voorsprong en Christoph volgde haar meteen: 13-11. De ingekomen Mathias had nog een inleggertje in zijn polsen (14-11) en kon vervolgens ook voor 15-11 zorgen vanop de stip. Wanneer Enya de 16-12 met een mooi schot binnenknalde, dachten sommigen misschien dat de buit al binnen was. Maar met Putse weet je dat je nooit helemaal klaar bent! Via stevige aanvallen kwam het terug dichterbij tot 16-14 en 17-16. Na drie pogingen lukte Johan nog 18-16. Vervolgens werd het strategisch puzzelen en met de ‘kopkes’ korfballen om een gelijkspel te voorkomen. Dat lukte onze rabbits nipt waardoor ze tevreden mochten afsluiten met een 18-17-eindstand!


Verslag: Veronique Van Roy
Scoreverloop: Rik Mattheyses

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide