Minerva maatje te klein voor Sikopi

Zaterdag 25/11/2017
A-PLOEG: Sikopi – Minerva: 30-12

Overrompelend!

Foto: Jan Van Brempt
Klik op de foto om het album te bekijken

De matchbal werd door Denise Van Hove ingeworpen. Joni Junes en Nils De Bremaeker brachten Sikopi snel 2-0 voor, maar dankzij 2 stippen kon Minerva nog even langszij komen. Onze schutters namen het ontbreken van Johan Moons en Mathias Van der Linden meteen ongedaan door scherp raak te korven aan de lopende band. Zo kwam de rust met een riante 15-11-stand.

In de 2de helft ging het feestje verder, met op het einde nog enkele applausvervangingen (Steve Verdonck, Niels Van Brempt en Dante Bernard). Deze laatste kon onder luid applaus van de supporters de laatste korf, de 30ste, binnengooien.

Scoorden de 29 andere goals: Enya Michielsen 8, Nils De Bremaeker 6, Lars Mattheyses 5, Joni Junes 4, Christoph Van Steelandt 3, Karen Van Brempt 1, Arne Van Bavel 1 en Sarah Maes 1.


B-PLOEG
Sikopi – Minerva: 20-18

Acht rozen voor Steve Verdonck

Foto: Jan Van Brempt
Klik op de foto om het album te bekijken

We zagen een zeer evenwichtige eerste helft met een 1-4-achterstand, die langzaam werd weggewerkt tot 7-7. In de tweede helft kwam Minerva nog even op voorsprong, maar dan zorgden Jelle Van der Linden en Steve Verdonck ervoor dat we een eerste maal voor kwamen: 9-8. Toch ging Minerva er weer op en over (9-10), maar nu trokken Anke Willems en Cindy Meersman ons een tweede keer voor (11-10) en de voorsprong werd niet meer afgegeven. Via 16-12, 17-14 en 20-17 werd de eindstand met een stip op 20-18 gebracht.

Steve Verdonck met 8 treffers en Niels Van Brempt met 4, waren in hun dagje, maar heuglijk was het feit dat onze 4 dames konden scoren (Eva Beeusaert, Anke Willems, Cindy Meersman en Leen Gallemaers).


C-PLOEG
Sikopi – Minerva: 11-15

Comeback iets te laat

Foto: Jan Van Brempt
Klik op de foto om het album te bekijken

Onze C-Ploeg startte met oud-international Leen Mattheyses en in de eerste time hield onze verdediging vrij goed stand, zodat 5 minuten voor rust nog 3-3 op het bord stond dankzij Sam Muys, Joeri Muys (s) en Tom Naessens. Minerva kon toch nog met een 3-5-voorsprong gaan rusten. 

Tijdens de tweede time werden we ineens van het terrein gekegeld en liep de score op naar 4-9. Tom Naessens en Leen Mattheyses, geholpen door Leon Van Hove (2x) en Nina Arens (1x), konden die 5-puntenkloof nog even op 2 punten brengen (11-13), maar toch werd het nog een 11-15-verlies.

Henri Mattheyses

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide