Sikopi – Leuven: moeilijk gaat ook!

Zondag 08/05/2016
A-PLOEG: Sikopi – Leuven: 16-14

Moeilijk gaat ook!

Speelden voor Sikopi:
Nils De Bremaeker, Lars Mattheyses (3), Nikki van Poucke, Enya Michielsen (4), Johan Moons (6), Arne Van Bavel (1), Karen Van Brempt, Indra Delbaere (2), Sven De Dycker, Mathias Van der Linden

Vijftien graden maken een wereld van verschil. Terwijl de vorige wedstrijd bij een ijzige wind werd gespeeld, waren de omstandigheden voor de wedstrijd Sikopi-Leuven eerder “broeierig”. Doe er nog een extra 5 graden bij op het kunstgras en dan wisten we dat dit een uitputtende wedstrijd zou zijn. 

Indra Delbaere opende de score met een doorloper en Arne Van Bavel en Lars Mattheyses vergrootten de voorsprong vanop schot: 3-0. Minuten verstreken voor Enya Michielsen de 4-0 van ver binnengooide. Met een strafworp en korte kans van Leuven en twee strafworpen van Sikopi (Johan Moons en Lars Mattheyses) werd het 6-2. Een schot bracht Leuven op 6-3. Na een lange periode zonder goal, kreeg Sikopi een strafworp. Johan Moons miste deze jammer genoeg. Gelukkig scoorde hij meteen daarna de 7-3. De 7-4 was echter voor Leuven. Wederom kreeg Sikopi een strafworp, na een fout op Nils De Bremaeker. Deze werd jammerlijk gemist, dit keer door Lars Mattheyses. Leuven lukte er wel in te scoren en zo gingen we rusten bij een 7-5 stand.

In de tweede helft was het Leuven dat kon openen. Johan Moons scoorde echter meteen nadien voor Sikopi, zodat de voorsprong terug op twee goals kwam. Leuven hield stand, met de 8-7. Sikopi nam veel goede kansen, maar lukte er niet in te scoren. Leuven kon gelijkmaken: 8-8. Na een time-out kwam Sikopi terug op gang: 9-8 via Johan Moons. Johan Moons ging op zijn elan door en maakte ook de 10-8. Met een mooie doorloper lukte Enya Michielsen de 11-8. Leuven miste vervolgens een strafworp, maar lukte daarna wel driemaal het shot, waardoor het terug gelijk stond. Enya Michielsen, Lars Mattheyses en Johan Moons lieten Sikopi toch terug uitlopen naar 13-11. Na 2 goals van Leuven en 2 van Sikopi (Enya Michielsen en Johan Moons) stond het 16-13. Leuven kon in extremis nog de 16-14 maken, wat meteen de eindstand was.

Sikopi speelde een moeilijke wedstrijd, maar kon dankzij een sterkere eindfase afstand nemen van Leuven. Zo kijken we uit naar de volgende wedstrijd tegen Riviera, met kans op revanche.

Sara Bastiaensens

 

B-PLOEG: Sikopi – Leuven: 16-6

Krachtdadige wedstrijd

De B–ploeg pakte de wedstrijd krachtdadig aan: Mathias Van der Linden scoorde tweemaal en via Christoph Van Steelandt en Sven De Dycker werd het vlot 4-0. Door treffers van Xander Dries, Sven De Dycker en Christoph Van Steelandt gingen we rusten met een 7-1-stand.

In de tweede helft vergrootte het verschil naar 10 punten. Schutters waren: Mathias Van der Linden (2 x), Sven De Dycker, Ine Schrauwen, Sarah Maes, Jeroen Van de Velde (2 x), Christoph Van Steelandt en Anke Willems.
Eindstand: 16-6.

Rik Mattheyses

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide