SIKOPI – Kwik: airball-festival…

Rudi Schram heeft ons onderstaand verslag bezorgd, waarvoor dank. 

Foto: Willy Zakeriesen

SIKOPI A – Kwik A: 15-19

In de LO-arena kwamen de roodhemden op de speelvloer, zich afvragend wat ze op die zondagmiddag daar kwamen doen. Ondertussen liepen de geelhemden rond met een groot strijdersmes tussen hun tanden.

Nochtans ging de wedstrijd voor de Rabbits voorspoedig van start. Na drie minuten was het 3-0 en had Kwik de mand amper kunnen beroeren met haar doelpogingen. Maar de gele diesel kwam onder stoom en hun schoten waren veel juister dan die van de thuisacht. Erop en erover was dan ook het gevolg. En hoe erover? De thuisploeg wist niet wat er gebeurde bij de gerichte aanvalskracht en droop met 6-12 de kleedkamers in om even te bekomen van het gele aanvalsgeweld. 

Tijdens de tweede periode probeerde coach Ilja de bakens te verzetten door enkele wissels in te brengen, maar die brachten niet de spreekwoordelijke zoden aan de dijk. Kwik bleef de lakens uitdelen en SIKOPI was totaal onmachtig. En hoe meer de tijd wegtikte, hoe meer de supporters van beide kampen de bui zagen hangen.  De geel-zwarten werden luidruchtiger en stuwden hun team naar de overwinning. De rood-blauwen kregen een medaille voor moed en zelfopoffering om naar het schabouwelijk spektakel van hun team tot het bitter einde te blijven kijken.

De naakte cijfers waren snoeihard na afloop. SIKOPI haalde 15 doelpunten uit 106 schoten of een belachelijke 14% scoringspercentage. Kwik daarentegen had voor zijn 19 doelpunten slechts 82 schoten nodig, of 23%. De Rabbits presteerden gewoonweg topleague-onwaardig en kunnen, nee MOETEN zich volgende zondag tegen de fiere leider in het hol van de leeuw gaan revancheren. Dat is het minste wat ze kunnen doen ten opzichte van hun trouwe supporters.

 

SIKOPI B – Kwik B: 26-23

Een wedstrijd die van de eerste tot de laatste minuut door SIKOPI onder controle was. Voor de supporters was deze harmonica-wedstrijd, waarin SIKOPI telkens uitliep en Kwik steeds probeerde om de kloof te verkleinen, een meer dan aangenaam schouwspel om naar te kijken. Onze youngsters bleven de wedstrijd goed controleren, prikten op de juiste momenten de nodige ballen in het mandje, waardoor deze overwinning dan ook meer dan verdiend was.

 

Een bedenking…

We werden gisteren nog maar eens geconfronteerd met het zeer beperkt aantal scheidsrechters dat onze korfbalorganisatie rijk is. Walter De Roeck moest voor een Topleague-reservenwedstrijd de wedstrijdfluit ter hand nemen. Wanneer gaan ALLE verenigingen (dus wij ook) beseffen dat het al lang 5 na 12 is op scheidsrechtersvlak? …

Rudi Schram

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide