Sikopi eenzaam op laatste plaats

Zondag 07/02/2016
A-PLOEG: Borgerhout/GW – Sikopi: 22-13

borgerhoutGW_A_

Speelden voor Sikopi: Johan Moons (5), Nils De Bremaeker (3), Lars Mattheyses (1), Jeroen Van de Velde (1), Mathias Van der Linden (1), Sven De Dycker, Andy Van Daele, Indra Delbaere (1), Enya Michielsen (1), Nikki van Poucke, Karen van Brempt

Op 7 februari werd Sikopi verwacht op Borgerhout/GW. Na de overwinning van Meeuwen tegen Riviera, wist Sikopi dat het hoog tijd werd om de nodige punten te scoren. Borgerhout/GW zou echter een lastige klant worden. Met een overwinning kon dat team reeds deelname aan de kruisfinales verzekeren. 

Bij het begin van de wedstrijd kan Borgerhout/GW 3-0 voorkomen, maar Sikopi werkt zijn achterstand stelselmatig weg via goals van o.a. Nils en Enya. Indra brengt Sikopi op voorsprong (4-5), maar Borgerhout/GW brengt de stand meteen gelijk. Jaro Peeters brengt Borgerhout dan weer op voorsprong met een shot. Na een verdedigende fout op de rebound, kan Nils mooi de omdraaibal maken en zo staan de bordjes weer gelijk: 6-6. Borgerhout/GW scoort vervolgens viermaal en komt zo ruim op voorsprong. Sikopi dringt aan en onderschept vaak de bal in verdediging, maar Borgerhout/GW verdedigt sterk en belet Sikopi te scoren. Dan lukt toch Johan de 10-7 en de 10-8, beide goals vanop de vrijworpstip. Borgerhout/GW vergroot de voorsprong naar 12-8, tweemaal via Glenn Pauwels. Na een fout op Sven kan Johan op strafworp milderen tot 12-9, maar net voor het einde van de eerste helft kan Kristof Loos nog de 13-9 maken.

In de tweede helft is het Borgerhout/GW dat de score kan openen met een inloper, maar Nils kan tegenscoren met een korte kans. Borgerhout/GW vergroot het verschil echter stelselmatig naar 10 doelpunten en Sikopi lijkt geen weerwerk te kunnen bieden. Met Andy en Jeroen komt er vers bloed op het terrein. Eindelijk kan Nils voor Sikopi scoren, vanop schot. Steffi Nicolay en Kristof Loos maken er echter 22-11 van. Na een mooie combinatie scoort Jeroen het shot en na een verdedigende fout kan Mathias de strafworp scoren: 22-13, wat meteen de eindstand wordt.

Dit was een wedstrijd waarin Sikopi meestreed in de eerste helft, maar werd overklast in de tweede helft. Volgende week speelt Sikopi de uiterst belangrijke terugwedstrijd tegen Meeuwen, waarin ze alles op alles zullen zetten om de punten thuis te houden.

Sara Bastiaensens en Rik Mattheyses

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide