Sikopi – Catba: 3 keer winst

Zaterdag 10/12/2016
A-PLOEG: Sikopi – Catba: 25-16

Zege in eigen huis

Speelden voor Sikopi: Sven De Dycker (4), Lars Mattheyses (4), Jeroen Van de Velde (3), Nils De Bremaeker (4), Nikki van Poucke (5), Joni Junes (2), Enya Michielsen (2), Karen Van Brempt, Indra Delbaere, Arne Van Bavel (1)

Openingsdoelpunt door Enya Michielsen, gevolgd door goals van Nikki van Poucke en Sven De Dycker. Catba scoorde tegen (3-1), waarna Sven De Dycker zich jammerlijk blesseerde aan de vinger. Met taping kon hij gelukkig de wedstrijd weer aanvatten. Jeroen Van de Velde kon een fout uitlokken, waarna Nikki van Poucke de penalty scoorde. Nikki van Poucke, Lars Mattheyses vanop de vrijworp en Sven De Dycker maakten er 7-1 van. Om en om werd er gescoord, o.a. via Nils De Bremaeker, Enya Michielsen en Sven De Dycker vanop de vrijworp, tot 10-5. Lars Mattheyses bracht Sikopi met de wegtrekker naar 11-5. Na de korte kans van Nils De Bremaeker en doelpunten van Joni Junes en Jeroen Van de Velde, 3 treffers van Catba, en tot slot een mooie wegtrekker van Lars Mattheyses, werd het 15-8 met de rust.

De tweede helft werd geopend met drie doelpunten van Catba, na enkele onoplettende balverliezen aan Sikopi-kant: 15-11. Via Sven De Dycker, Nikki van Poucke en twee doelpunten van Catba werd het 17-13. Joni Junes breidde uit naar 18-13, maar Catba maakte ook de strafworp. Dan Jeroen Van de Velde en Nikki van Poucke voor de 20-14. Een mooie doorloper op de buzzer voor Lars Mattheyses (21-14), en de 21-15 voor Catba. De ingekomen Arne Van Bavel lukte de korte kans, waarna Catba wederom een strafworp kreeg: 22-16. Met een mooie doorloper zorgde Nils De Bremaeker voor de 23-16. Dan alweer een strafworp voor Catba, tweemaal al door een verdedigende fout op de steun. Jeroen Van de Velde zocht naar een doelpunt en vond dat ook. Fout dan op de vrijworp en een derde strafworp voor Catba. Nils De Bremaeker en nog een keer Catba legden de eindstand vast op 25-19. Het was een mooie wedstrijd om naar te kijken, met een tegenstander die dynamisch korfbal speelde.

Sara Bastiaensens

 

B-PLOEG
Sikopi – Catba: 23-11

Van aarzelend verschil naar groot verschil

Aarzelende start tot 6-6, met doelpunten van Mathias Van der Linden (2x), Indra Delbaere, Zoë De Roeck, Christoph Van Steelandt en Arne Van Bavel. Sikopi bouwde dan eindelijk een bonus uit tot 11-6, via Mathias Van der Linden (2x), Leen Gallemaers en Christoph Van Steelandt (2x).

In de tweede speelhelft werd de kloof vergroot tot 12 punten, dankzij rake treffers van Arne Van Bavel, Mathias Van der Linden, Christoph Van Steelandt, Xander Dries en Zoë De Roeck.

Henri Mattheyses

 

C-PLOEG
Sikopi – Catba: 15-7

Vlotte overwinning na slappe start

Nonchalant verdedigen kostte de C-ploeg een 0-2-achterstand. Luka Snoeck en Steve Verdonck effenden echter vlug. Sara Bastiaensens zorgde voor de 3-2, waarop Catba gelijkmaakte. Met de rust werd het 7-3, met treffers van Steve Verdonck, Joni Philips, Linda Lamein en Jelle Van der Linden.

In de tweede helft werd de kloof uitgediept: Luka Snoeck met de 8-3, Jelle Van der Linden 9-4 en 10-4, Nina Arens 11-4, Helena Relaes 12-4, Jelle Van der Linden 13-6, en Steve Verdonck voor de 14-7 en 15-7. Dit was meteen ook de eindstand.

Henri Mattheyses

 

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide