Sikopi blijft in Topleague!

Zondag 20/05/2018
Verslagen wedstrijden van onze kern: Sikopi – Voorwaarts

We beginnen de wedstrijddag om 12.40 u. Zou onze C-ploeg voltallig kunnen aantreden? Ja hoor, we kunnen deze keer rekenen op aanvulling van enkele jeugdleden (Janne Peirsman, Lena Mertens en Yari Keunen) en ook enkele “oudjes” van Sikopi 4 (Mario Bernard, Christoph Rooseboom, Nadine Bruyninckx en Pascale Ooms). En deze laatste categorie draait nog bijzonder goed mee tussen al dat jong geweld!

De wedstrijd gaat gelijk op met goals van Janne Peirsman, Nadine Bruyninckx (2x), Steve Verdonck (3x) en Mario Bernard. Mario brengt trouwens de bordjes van het scorebord in evenwicht (7-7) en met deze tussenstand gaan we de rust in.

Tijdens de tweede helft gaat het bij Sikopi wat moeizamer en komen we op achterstand. Christoph Rooseboom vindt toch nog 2x de korf. De wedstrijd wordt afgefloten met een 9-15-score.


Even later is het de beurt aan onze B-ploeg, die jammer genoeg een offday beleeft. Kan gebeuren! Enkel Eva Beeusaert en Dante Bernard zorgen voor doelpunten aan Sikopi’s kant, terwijl bij Voorwaarts vele doelpogingen netjes afgewerkt worden. Zo tekenen we bij de rust een 2-11-score op.

Na de rustminuutjes en de nodige peptalk zal het wel vlotter gaan! Maar niets is minder waar… Het blijft een moeilijk te bestrijden wedstrijd en Sikopi kan nog slechts 4 keer de bal door de mand werpen, waardoor de eindstand 6-17 wordt. Doelpuntenmakers tijdens de tweede helft: Niels Van Brempt (2), Veronique Van Roy en Eva Beeusaert.


Iedereen maakt zich ondertussen klaar voor een o zo belangrijke wedstrijd, want onze A-ploeg kan zich rechtstreeks plaatsen in de topleague voor seizoen 2018-2019, maar… bij verlies én winst van Floriant tegen Kwik, zullen onze Rabbits moeten strijden voor behoud! Voorwaarts heeft ook veel te verliezen: een plaats in de kruisfinales! Zij zijn dus gebrand op winst… en dat laten ze ook al meteen merken vanaf het begin van de wedstrijd. 

Vooral onze afwerking laat veel te wensen over. We klampen wel steeds aan en komen zelfs tot op 1 doelpunt terug, maar de gelijkmaker wil er jammer genoeg maar niet komen. Bij de rust noteren we een 6-7-achterstand.

Doorheen de wedstrijd worden er 4! strafworpen gemist en daar profiteert Voorwaarts natuurlijk van. Ze lopen verder uit, spelen op balbezit en overklassen Sikopi, mede door een schitterende verdediging op Johan Moons. Onze rood-blauwen scoren slechts 1 keer tijdens de tweede helft en leggen met 7-12 de duimen tegen een slim spelend Voorwaarts. 

Scoorden voor Sikopi: Johan Moons (3), Christoph Van Steelandt (2), Lars Mattheyses en Joni Junes.


Wist je dat…

 • de gsm van Bart De Vijlder het laatste kwartier van de wedstrijd vastkleefde aan zijn oor?
 • Floriant bijna afstevende op winst tegen Kwik, waardoor de gsm van Bart bijna over het veld gesmeten werd?
 • Bart de spanning er goed kon inhouden, door niet te vertellen dat Kwik op zijn beurt voorsprong had genomen? Floriant stond nog steeds voor, maakte hij iedereen wijs…
 • de ploeg na afloop van de wedstrijd 5 minuten lang bang moest afwachten of ze volgend jaar al dan niet nog in de Topleague zou spelen? 
 • we afscheid namen van 4 dames? 
  • Joni Junes
  • Nikki Van Poucke
  • Karen Van Brempt
  • Nina Arens
 • Frank Vlasveld zijn laatste wedstrijd als T2 heeft beleefd bij Sikopi?
 • de kern het seizoen afsloot met een gezellige BBQ?

Onze afscheidnemende dames


Verslagen: Henri Mattheyses en Nadine Bruyninckx

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide