Sikopi A – ASKC A: zeer vlot naar winst

Zondag 21/08/2016
A-PLOEG: Sikopi – ASKC: 29-10

Zeer vlot naar winst in de eerste wedstrijd van het seizoen

Speelden voor Sikopi: Lars Mattheyses (12) , Johan Moons (8), Jeroen Van de Velde (2), Nils De Bremaeker (2), Xander Dries, Joni Junes (3), Enya Michielsen (1), Nikki van Poucke (1), Karen Van Brempt

Vreugde na een sterke wedstrijd van onze Rabbits

De eerste wedstrijd van het seizoen startte in wisselvallige weersomstandigheden. Gelukkig kwam de zon er tijdig door. Lars Mattheyses, duidelijk helemaal hersteld van zijn huwelijksnacht ;-), maakte de twee eerste doelpunten. ASKC scoorde tegen, maar Johan Moons en Lars Mattheyses (tweemaal) vergrootten de voorsprong naar 5-1. Vervolgens werd het 9-3, met doelpunten van Johan Moons en Lars Mattheyses. ASKC vroeg een time-out aan, waarna Lars Mattheyses meteen de 10-3 maakte. ASKC kon nog terugkomen tot 11-5, maar Lars Mattheyses was niet onder de indruk en scoorde zijn ondertussen zevende doelpunt. Enya Michielsen, Joni Junes en Jeroen Van de Velde breidden de voorsprong verder uit voor Sikopi. Lars Mattheyses gooide er nog eens 2 in en bracht de tussenstand op een comfortabele 17-5.

Johan Moons en Joni Junes openden de score in de tweede helft: 19-5. We gingen verder naar 22-6, met doelpunten van Lars Mattheyses, Jeroen Van de Velde en Johan Moons. Lars Mattheyses miste jammer genoeg een strafworp, maar Nils De Bremaeker talmde niet: 23-6. Lars Mattheyses maakte zijn misser wel goed met de 24-6. ASKC kwam tot op 24-8, maar een mooie combinatie tussen Lars en Nils zorgde voor de 25-8.

De muurbloempjes van Sikopi

De muurbloempjes van Sikopi

Er volgde een wat langere periode zonder goal, tot Johan Moons het verre shot scoorde. Meteen daarna volgde de strafworp voor Johan Moons, en met doorloopbal van Lars Mattheyses en een korte kans voor Nikki van Poucke stond het 29-9. Johan Moons liet de strafworp aan Karen Van Brempt, maar ze kon deze jammer genoeg niet afmaken. Zo bleef de score op 29-10. Een zeer vlotte zege voor Sikopi, in een wedstrijd waarin alle spelers vlot scoorden en Lars Mattheyses (12) en Johan Moons (8) een uiterst sterke prestatie neerzetten.

Sara Bastiaensens en Henri Mattheyses

 

B-PLOEG: Sikopi – ASKC: 17-8

Vlot scorend in de tweede helft

Niels Van Brempt, Mathias Van der Linden en Xander Dries zorgden voor een snelle 3-0-stand, maar daarna poogde ASKC aan te klampen. Dit lukte niet meteen. Zo gingen we de rust in met een 8-5-voorsprong.

In de tweede helft vlotte het scoren beter en uiteindelijk werd een eindstand bereikt van 17-8.

Doelpuntmakers voor Sikopi waren: Mathias Van der Linden (7), Xander Dries (4), Arne Van Bavel (2), Luka Snoeck (2), Niels Van Brempt (1) en Linda Lamein (1).

 

C-PLOEG: Sikopi – ASKC: 11-11

Noodploeg haalde toch nog gelijkspel uit de brand

Doelpoging van Sven De Dycker: goal !

Beide ploegen kwamen beurtelings aan de leiding, maar lukten nooit een 2-puntenkloof. Bij de rust was het 7-6 en de eindstand was 11-11.

Voor Sikopi scoorden Sven De Dycker, Jelle Van der Linden en Shanna Schuerewegen elk driemaal en Zoë De Roeck en Nina Arens elk éénmaal.

Henri Mattheyses

 

1 reactie

    • Kristof Van de Velde op 22 augustus 2016 om 10:25
    • Reageer

    Proficiat iedereen! Mooie opener!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide