Sikopi 4 gaat opnieuw voor winst

Zondag 09/10/2016
GEW4: Sikopi 4 – Spartacus 4: 17-4

Onder een prachtige herfstzon vindt op Linkeroever de wedstrijd plaats tussen Sikopi 4 en Spartacus. 

Aanwezige speelsters zijn Ragna Geerts, Inge Tiebos, Shelsey Van Genechten, Nadine Bruyninckx en nieuwkomer Nathalie Van Geert, die aan haar comeback begint. Voor de heren zijn aangerukt Johan Luyts, Sven Philips, Ruud Tiebos, Philip Vanden Bilcke, Christoph Rooseboom en Tom De Ceulaer. Arbiter op post is Mario Bernard.

Na een succesvolle Lazy Friday met stoofvlees staat de ploeg vol goede moed klaar om de wedstrijd aan te vangen. Achteraf gezien was de wedstrijd eerder een voorprogramma van de WK-kwalificatiewedstrijd van de Rode Duivels tegen Gibraltar (zoek de 10 verschillen). Na het fluitsignaal kan Sikopi al in de eerste aanval scoren door een schot van Ragna en hiermee is de trend gezet. Althans dachten we toch, want Spartacus kon toch tegenscoren en we wisselen van vak na 1-1. Maar dan begint Sikopi aan de “schottraining”. Eerst kan Johan een schotje binnengooien en dan wordt gescoord met een “Nadinneke” door (uiteraard) Nadine. Nu is Sikopi gelanceerd en kan uitlopen tot 9-1 met rake schoten van Sven, Christoph, Inge, Philip, wederom Christoph en nog eens Sven. Dit wordt een walk-over, maar dan krijgt Sikopi een dipje en Spartacus kan terugkomen tot 9-4. Dan vindt Ragna dat het tij moet keren en ze kan vanop korte afstand een schotje lossen en scoren. Vlak voor het fluitsignaal gooit Shelsey nog een bal in de korf en we gaan rusten met 11-4.

Na de rust is het weer Shelsey die het volgende doelpunt binnenschiet. Vakken wisselen en Sven en Ragna scoren elk met een schot. Tom vond dat het nu zijn beurt was om een doelpunt te maken en dat lukte hem met een schotje kort achter de korf. Shelsey vond nogmaals de korf en als laatste legt Johan de eindscore vast op 17-4 (Spartacus was dus echt kansloos in de tweede helft), maar dat laatste doelpunt zorgde voor enige commotie omdat Johan onder de korf de bal achterwaarts scoorde en de tegenpartij vond dat dit verdedigd was. Maar scheids Mario keurt het doelpunt met vastberadenheid goed, omdat de verdediger helemaal niet de intentie had om effectief te verdedigen (was meer “ik stond erbij en keek ernaar”).

Een wedstrijd waar we nooit in de problemen kwamen, goed voor het doelpuntensaldo en goed voor het zelfvertrouwen. Laat ons op dit elan voortgaan en gewoonweg kampioen spelen dit seizoen.

Inge Ott

 

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide