Sikopi 3 kan voorsprong nipt behouden

Zondag 20/11/2016
GEW 3: KCBJ 2 – Sikopi 3: 10-11

A: Tom – Steve – Inne – Sophie
V: Tobias – Jelle – Annelies – Antje

Een sterk begin van het aanvallend vak, met twee uitstekende kansen van Steve. De derde aanval werd afgewerkt door Inne na een assist achter de korf (0-1). KCBJ reageerde met een ver shot dat werd afgewerkt (1-1). Met de dames in rebound die alle ballen wisten op te vangen, wist Tobias een korte kans af te werken (1-2). Wederom werd snel geantwoord door KCBJ met een ver shot (2-2). Tom Naessens liet zich als kapitein niet kennen en deed exact hetzelfde (2-3). Reeds in de volgende aanval scoorde KCBJ (3-3). Minder dan 10 minuten bezig en de aanvallen worden langs beide kanten afgewerkt aan een zeer hoog percentage (4-3). Annelies en Antje, ongeëvenaard in de rebound, bezorgden de heren de ene kans na de andere, tot Jelle een ver shot scoorde (4-4). Spijtig genoeg werd onmiddellijk een tegeldoelpunt gescoord (5-4). Steve bewees dat hij zelfs de korf puur op gevoel wist te vinden door een bal omhoog te gooien vanuit de steunpositie (5-5). Na een fout onder de korf, scoorde KCBJ een vrijworp (6-5). Een onderschepte pas werd door Jelle omgezet tot de gelijkmaker (6-6). Bij de wissel werd door KCBJ niet opgelet en Tom Naessens gooide koelbloedig een vrije kans onder de korf binnen (6-7). Een waterdichte verdediging die de ene na de andere bal onderschepte, bezorgde de bal aan Tom die net geen hookie scoorde (6-8). Dit werd ineens de ruststand.

Met hernieuwde energie werd de tweede helft aangevat. De verdediging van Inne, Sophie, Tom en Steve liet geen enkele bal richting korf vertrekken. Antje liep haar dame voorbij en werd in haar doelpoging gehinderd door een heer. De strafworp werd afgewerkt door Jelle (6-9). Tobias scoorde het volgende shot (6-10). Een onoplettendheid in de verdediging werd benut door KCBJ (7-10). Hoewel er enorm veel kansen waren in de daaropvolgende aanval (er werd in het andere vak net geen kaartje gelegd…), waaronder een vrijworp na een fout, moest de bal door de verdediging onderschept worden, alvorens Inne haar tweede korte kans afwerkte (7-11). Een twijfelachtige strafworp en een korte kans werden door KCBJ gescoord, waardoor ze toch terug dichterbij kwamen (9-11). Met nog 3 minuten te spelen was de gretigheid van KCBJ duidelijk te merken, zowel verdedigend als aanvallend. Een korte kans achter de korf lieten ze dan ook niet liggen (10-11). Met nog steeds 2 minuten te spelen was de spanning te snijden en na enkele hectische aanvallen werd er een collectieve zucht geslaakt door Sikopi.

Shanna Schuerewegen

 

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide