Scholieren pakken eerste overwinning!

Scaldis – SIKOPI: 4-5

Vrijdagavond een vooruitgeschoven match op het “half maantje”. Moet ook al eens kunnen hè. We beginnen de match gretig en gaan over naar sommige snelle onderscheppingen in defence. We werken ook rustig en gecontroleerd uit in de eerste minuten van de match en dit resulteert al snel in een 0-1 door Lena. Onze verdediging blijft strak en we combineren vlot rond. Ik zag toch enkele mooie combinaties tussen “Joe” en Lena. Beide ploegen blijven vlot spelen, maar hebben toch wel wat pech met de afwerking. Maar daar is plots Joeri met een dreigpas onder de paal (een “Wolsink”), Scaldis-heer draait zich om en Joe lepelt rustig binnen: 2-0. Draaien maar.

Nu begint er toch een beetje nonchalance in ons spel te sluipen en belet de slechte passing ons verder uit te lopen. Door foutjes in de verdediging en foutief voorverdedigen, brengen we de Scaldianen terug in de match met een penaltyfout: 1-2. Niet bij de pakken blijven zitten, dacht Anke met haar knappe kort kans, en legt rustig de 1-3 binnen. Lang kunnen we niet genieten, want een Scaldis-heer knalt van ver loepzuiver binnen: 2-3. Dit is het moment dat onze verdediging de grip op de match verliest en geven we keer op keer inlopers en korte kansen weg. Maar we houden vast. Onze aanval kan mooi blijven combineren, mede dankzij de schitterende verdedigende rebounds van Casper. De rust komt net op tijd.

Na de peptalk van Steven en Rani kunnen we er weer aan beginnen. Maar SIKOPI start slecht aan de 2de helft… We werken slecht uit en geven zo Scaldis meer en meer kansen cadeau en slikken daardoor al snel de 3-3. Nu begint onze aanval ook nog een beetje te sputteren en creëert aanvallen van 1 doelpoging. Scaldis krijgt het ook moeilijk; daardoor blijft het lange tijd gelijk. Een tijdje later is ons dipje over en dat merkt de Scaldis-coach ook en grijpt naar de time-out. We maken hier gretig gebruik van om nog wat laatste bijsturingen te krijgen van onze coaches en beginnen daardoor terug beter rond te spelen en uit te werken. Nog effe vers bloed in de ring werpen door Marie DB te vervangen door Julie en dit resulteert al snel in de 3-4 door een afstandsschot van Casper. Maar daar is wederom Scaldis dat direct gelijkmaakt met 4-4. De seconden tikken weg en dit kan alle kanten op: gelijk, winnen, verliezen??? Dat was buiten Lena gerekend die knap haar 2de goal van de avond van dichtbij binnenlegt: 4-5. Nog 1 bloedstollende aanval van Scaldis rest ons van de eerste overwinning, maar onze defence blijft strak in het pak. Onderschepping en affluiten…. de buit is binnen.

Knap werk scholieren! Zo zie je maar: als je blijft trainen, doorzetten en de moed niet laat zakken, dan komt die overwinning! Op naar de volgende.

Robby

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide