Scholentornooi was zeer geslaagd!

17 t/m 21/10/2016
Scholentornooi Korfbal op Sikopi

Klik op de foto om het album te bekijken

In de 3de week van oktober stond de tweede editie van het Scholentornooi Korfbal op het programma. Het was ook deze keer bang afwachten of de weergoden ons gunstig gezind zouden zijn. En we hadden geluk: het was net zoals vorig jaar zeer koud, maar het bleef droog! In totaal namen uiteindelijk 577 kinderen uit 5 verschillende scholen van Linkeroever deel aan dit evenement. De gevestigde waarden zoals De Dobbelsteen, Sint-Anna Goethe, School Aan de Stroom en De Spits waren opnieuw talrijk present! Maar ook de 5de school op Linkeroever, De Apenstaartjes, wou dit jaar niet ontbreken en nam voor het eerst deel.

Op maandag streden de leerlingen van het 3de leerjaar voor de titel van ‘Scholenkorfbalkampioen’, op dinsdag was het de beurt aan het 4de leerjaar, op donderdag het 5de en op vrijdag sloten de leerlingen van het 6de leerjaar het intense en zeer sportieve tornooi af. 

De scholen werden iedere dag goed opgevangen om 9 u., waarna een korte briefing volgde vooraleer van start werd gegaan met de eerste wedstrijden. De kinderen werden verdeeld in kleine groepjes, zodat er 5 tegen 5 kon gespeeld worden. Op die manier werkten de leerlingen wedstrijden van 6 minuten af tegen leerlingen van andere scholen, maar ook tegen leerlingen van dezelfde klas. Elk groepje speelde 9 wedstrijden, waarbij er tussen elke wedstrijd 1 andere wedstrijd rust zat. Zo kregen de kinderen de kans om veel te korfballen, maar kregen ze ook voldoende rust. Het doorschuiven verliep dankzij het omroepen via de microfoon en de begeleiding van de leerkrachten zeer vlot, waardoor het spelschema perfect kon gevolgd worden.

Uiteindelijk speelden de 4 beste ploegjes de halve finales. Na de ‘kleine’ finale via strafworpen volgde als afsluiter de echte finale onder luid gejuich van de andere leerlingen. De verschillende finales waren van hoge kwaliteit en enkele eindigden op een thriller. Na de prijsuitreiking, waarbij de top-3, alsook de winnaar van de fairplay, een mooie trofee ontving, konden de leerlingen moe maar voldaan terugkeren naar hun school. Onderweg werd er nog uitvoerig nagepraat over die ene mooie overwinning of dat ene fantastische doelpunt.

We mogen opnieuw spreken van een zeer geslaagde week! Het niveau lag beduidend hoger dan vorig jaar en ook de sportiviteit tussen de leerlingen was zeker aanwezig. De organisatoren kregen heel wat positieve reacties en kijken nu al uit naar de volgende editie! Nieuw dit jaar was ook de mogelijkheid om water bij te vullen via de watertank van Waterlink.

Sikopi wenst alle medewerkers van medeorganisator Buurtsport en de scheidsrechters en coördinatoren van de Korfbalbond hartelijk te danken voor hun inzet en hun bijdrage.

Wij hopen dat we met dit tornooi de korfbalsport en de clubwerking van Sikopi extra leven inblazen. De kinderen waren alvast zeer enthousiast en enkelen onder hen lieten ons weten verder te willen proeven van korfbal bij onze club.

Sportieve groeten

Kristof 

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide