Verslagen Riviera – Sikopi

Zondag 09/04/2017
C-PLOEG: Riviera – Sikopi: 13-19

Fijne zege

Door het skiverlof zagen de kernploegen er wat anders uit dit weekend, te beginnen bij Sikopi C. Na een trage start scoorde Sam Muys na 8 minuten de openingstreffer. Vlotte combinaties aan een aardig tempo, via Xander Dries, Luka Snoeck en Jelle Van der Linden, brachten Sikopi naar een 0-4-voorsprong. Dante Bernard, Jelle Van der Linden en Xander Dries maakten er 2-7 van. Aan de rust werd de score van 5-12 bereikt, dankzij treffers van Luka Snoeck en Sam Muys.

In de tweede helft werd een heel vak gewisseld. De voorsprong kon behouden blijven dankzij de shotkracht van Jelle Van der Linden (4x), Mathias Van der Linden (2x) en Dante Bernard. De eindstand van deze leuke wedstrijd was 13-19.

 

B-PLOEG:
Riviera – Sikopi: 16-15

Jammerlijk verlies in laatste minuut

Foto: Jan Van Brempt
Klik op de foto om het album te bekijken

Aan de rust had Sikopi een voorsprong van 8-10. Deze score werd tot stand gebracht door o.a. Joni Junes, Johan Moons (4x), Xander Dries (3x) en Mathias Van der Linden.

In de tweede helft werden verschillende wissels doorgevoerd en bleef Sikopi een geruime tijd op voorsprong. Xander Dries, Jelle Van der Linden en Dante Bernard brachten de score naar 10-13, maar dan maakte Riviera 4 doelpunten op rij: 14-13. Xander Dries en Mathias Van der Linden effenden de score tweemaal, maar net voor affluiten kreeg Riviera er nog een strafworp bovenop. Zo werd het toch een nipt verlies voor Sikopi met 16-15.

 

A-PLOEG:
Riviera – Sikopi: 12-13

Hard spel tot de laatste seconde

Foto: Jan Van Brempt
Klik op de foto om het album te bekijken

Met een gewijzigd A-team begon Sikopi aan de topwedstrijd tegen Riviera. Johan Moons, Jeroen Van de Velde, Joni Junes en Nikki van Poucke bleven op de bank; Christoph Van Steelandt, Arne Van Bavel, Sarah Maes en Indra Delbaere werden opgesteld. Riviera trof het eerst raak, maar een combinatie met Christoph Van Steelandt leidde tot een treffer van Lars Mattheyses. Met shot en strafworp bracht Enya Michielsen vlot de voorsprong naar 1-3. Indra Delbaere deed daar nog een schepje bovenop naar 1-4, maar Riviera maakte snel weer gelijk. We gingen rusten bij 6-6.

In de tweede helft werden één na één Joni Junes, Nikki van Poucke, Jeroen Van de Velde en Johan Moons op het veld gebracht. Aanvankelijk had dit nog niet het verhoopte succes, want Sikopi kwam 8-6 achter. Dan schoot Nils De Bremaeker de broodnodige 8-7 en 8-8 binnen. Johan Moons vanop stip en Nikki van Poucke brachten Sikopi weer op voorsprong: 9-10. Riviera vond toch de weg naar de 10-10, met geregeld zeer slim maar ook hard spel. Indra Delbaere en Lars Mattheyses schoten weer raak voor 10-12, maar het bleef spannend. Riviera kwam nog tot 11-12, maar Enya maakte er met de strafworp 11-13 van. Vanop de strafworp maakte Mitch Lenaerts er voor Riviera nog 12-13 van, maar na enkele minuten uitballen en na heel wat protest van de Riviera-supporters kon Sikopi de wedstrijd dan toch winnend afsluiten. Door een sterke collectieve prestatie, met vooral een puike verdediging, hijst Sikopi zich zo nog steviger naar de top van het klassement.

Henri Mattheyses

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide