Rabbits te sterk voor de wolven!

Zondag 04/09/2016

A-PLOEG: Sikopi – Riviera: 22-9

Onverwachte vloedgolf over Riviera

Speelden voor Sikopi: Lars Mattheyses (6), Johan Moons (6), Jeroen Van de Velde (3), Nils De Bremaeker (1), Joni Junes (2), Nikki van Poucke (2), Karen Van Brempt (1), Enya Michielsen, Zoë De Roeck (1), Indra Delbaere, Arne Van Bavel, Mathias Van der Linden

Foto @Jan Van Brempt
Klik op de foto om het album van Jan te bekijken.

In de eerste spelminuut maakte Lars Mattheyses het openingsdoelpunt. Via o.a. Lars Mattheyses (driemaal), Johan Moons (tweemaal), Joni Junes, Karen Van Brempt en Nikki van Poucke (vanop strafworp) werd de score uitgebreid tot 9-2. Johan Moons miste jammer genoeg een strafworp, maar Jeroen Van de Velde nam het heft in eigen handen en maakte er 10-2 van. Lars Mattheyses en Jeroen Van de Velde (tweemaal) breidden de score verder uit naar 13-3. Riviera trachtte de situatie aan te pakken en voerde enkele wissels uit. Zo kwam ervaren rot Mitch Lenaerts op het terrein. Jeroen Van de Velde werd opgemerkt met enkele knappe steals, maar in de Sikopi-aanval liep het nu iets stroever. Met een goal van Riviera werd het 13-4 in de rust.

Nils De Bremaeker maakte het openingsdoelpunt in de tweede helft, maar Riviera kon meteen tegenscoren met een korte kans. Johan Moons en Lars Mattheyses gingen verder op hun elan: 16-6. We noteerden ook Jeroen Van de Velde en Johan Moons, die een sterke beurt maakten in de rebound. Met sterk tactisch inzicht lokte Joni Junes de strafworp uit. Wederom miste Johan Moons, maar vanop de korte kans maakte hij dat meteen goed. Via Joni Junes werd het 18-6. Een lange periode zonder goal volgde, met een sterke verdediging van beide teams (o.a. veel steals). Vervolgens een fout op Enya Michielsen en Nikki Van Poucke zette de strafworp om: 19-6. Met nog een kwartier op de klok werd het 20-7, o.a. via Johan Moons. Johan Moons maakte dan een mooie combinatie met Jeroen Van de Velde, wat de 21-7 inluidde. Ook Riviera miste een strafworp nu, een duidelijk werkpunt voor beide ploegen. Vanop de vrijworp lukte Riviera de 21-8, maar de net ingekomen Zoë De Roeck dacht daar anders over: 22-8. Via een strafworp voor Riviera werd het 22-9 en met enkele wissels kregen onze talentvolle B-spelers de kans om enkele speelminuten mee te pikken.

Met deze stand werd de wedstrijd beëindigd; een mooie overwinning voor het hele team en een opsteker voor de aankomende topwedstrijden.

 Rik Mattheyses en Sara Bastiaensens

 

B-PLOEG

Sikopi – Riviera: 16-11

Verdiend succes pas in laatste 10 minuten

Doorbraak van Leen Gallemaers
Foto @Jan Van Brempt

Pas gestart en Sikopi B lag al 0-3 achter. Linda, Arne en Leen effenden moeizaam tot 3-3, maar Riviera kwam opnieuw op voorsprong, tot 6-8. Mathias en Indra geraakten tot 8-8, maar toch gingen we rusten met 8-9.

In de tweede helft lukte Arne een derde maal een gelijke stand, maar het wilde niet mee voor Sikopi: 9-11. De inbreng van Christoph bracht een definitieve kentering. Een knappe combinatie Mathias-Niels bracht ons eindelijk op voorsprong en een inloper van Matthias verdubbelde die voorsprong. Arne, Zoë en Mathias bereikten in enkele minuten dan toch nog een ruime 16-11-zege.

 

 

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide