Putse-Sikopi: duur bevochten overwinning

Zondag 28/08/2016

A-PLOEG: Putse – Sikopi: 18-22

Duur bevochten overwinning bij strakke wind

Speelden voor Sikopi: Jeroen Van de Velde (5), Lars Mattheyses (3), Johan Moons (3), Nils De Bremaeker, Arne Van Bavel, Nikki van Poucke (5), Enya Michielsen (3), Joni Junes (3), Karen Van Brempt 

De eerste uitwedstrijd vond plaats op de mooie terreinen van Putse, meteen een oefening in de wat verdere verplaatsingen die ons nog vaak te wachten zullen staan.

De wedstrijd begon gelijkopgaand, met goals van o.a. Lars Mattheyses. De wind speelde beide ploegen duidelijk parten. Putse kon even op voorsprong komen, maar Johan Moons maakte terug gelijk van achter de korf. Enya Michielsen lokte mooi een strafworp uit en Nikki van Poucke werkte die af: 2-3. Via o.a. Johan Moons werd het 3-4. Sikopi gaf voldoende druk en kon de bal meermaals onderscheppen (maar liefst 7 steals van Lars Mattheyses in de hele wedstrijd). Jeroen Van de Velde en Nikki van Poucke vonden de mand, maar ook Putse kon vlot scoren, met een 6-6-stand als resultaat. Enya Michielsen bracht Sikopi terug op voorsprong met een doorloopbal. Een lange periode zonder goal volgde, waarna Lars Mattheyses de stand op 6-8 bracht; meteen de tussenstand bij de rust.

De tweede helft begon opnieuw gelijkopgaand, met goals van o.a Nikki van Poucke en Jeroen Van de Velde, tot een 10-13-stand. Met een mooie omdraaibal maakte Joni Junes er 10-14 van. Een vlot scorend Putse kwam echter terug naderbij tot 14-15. Gelukkig was Enya Michielsen koelbloedig en maakte ze er 14-16 van met een inloper. Putse klampte echter aan met het schot. Wederom ging het gelijk op, o.a. via Jeroen Van de Velde, maar Lars Mattheyses en tweemaal Joni Junes zorgden weer voor de wat ruimere voorsprong: 16-20. Putse lukte de vrijworp, maar dat was buiten Enya Michielsen gerekend: 17-21. Jeroen Van de Velde lokte de penalty uit, die Johan Moons spijtig genoeg miste. Jeroen Van de Velde lokte dan maar voor de tweede maal een penalty uit en gooide hem dan zelf binnen: 17-22. Via een penalty van Putse werd het nog 18-22, de eindstand voor een felbevochten en spannende wedstrijd, waarin Putse vlot kon meescoren en Sikopi uiteindelijk de koelbloedigheid kon bewaren.

 

B-PLOEG: Putse – Sikopi: 7-15

Uitgesproken zege

Aanvoerder Mathias Van der Linden leidde zijn team aan een hoog tempo naar een uitgesproken zege. Zelf scoorde hij 3x, maar er waren ook Xander Dries- die maar liefst 4x scoorde – en Niels Van Brempt en Arne Van Bavel die elk 3x de mand vonden. Onze nieuwe dames Leen Gallemaers en Linda Lamein mochten elk 1x de doelvreugde smaken.

 

C-PLOEG: Putse – Sikopi: 19-9

Noodteam (nog) niet opgewassen

De wind hinderde duidelijk het doelen in deze wedstrijd. Zelfs met de nodige vervangingen kon een 19-9 verlies niet worden afgewenteld. Nina Arens zorgde nog voor een 3-1-stand en in de tweede helft ook voor 11-5. Jelle Van der Linden scoorde 2x en Sam Muys 1x. De overige doelpunten kwamen van de invallers: Niels van Brempt 2x en Xander Dries en Mathias Van der Linden elk 1x.

 

Rik Mattheyses en Sara Bastiaensens

 

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide