Overtuigende zege voor trefzeker Sikopi

Zondag 11/09/2016
A-PLOEG: Sikopi – Vobako: 28-13

Speelden voor Sikopi: Jeroen Van de Velde (4), Johan Moons (5), Nils De Bremaeker, Lars Mattheyses (8), Joni Junes (5), Nikki van Poucke (3), Zoë De Roeck (1), Karen Van Brempt (2) 

Wegens de Ten Miles aankomende lente werden de thuis- en uitwedstrijd tegen Vobako gewisseld. Daardoor werd de eerste wedstrijd tegen Vobako nu op Sikopi gespeeld. Door afwezigheid van Enya Michielsen kon Zoë De Roeck aantreden in het startende achttal.

Het openingsdoelpunt was voor Johan Moons, met een korte kans. Door een aantal steals en goede rebounds kwam de bal meermaals in het Sikopi-aanvalskamp, maar scoren lukte niet zo goed als bij de start vorige week. Joni Junes maakte na een dikke 5 minuten 2-0, en Lars Mattheyses volgde meteen daarna met een kans achter de korf. Vobako scoorde een ver shot en het werd 3-1. Sikopi werkte geduldig verder aan de aanval, met een goal van Jeroen Van de Velde tot gevolg.

Sikopi-overwicht in de rebound
Foto@JanVanBrempt
Klik op de foto om het album te bekijken

Joni Junes speelde zich vrij –  met het shot van Karen Van Brempt tot gevolg – en met twee doelpunten bracht Lars Mattheyses de score op 6-2. Coach Bart De Vijlder legde de focus op hoge druk, zowel in aanval als in verdediging, wat duidelijk loonde. Via de grote dames kon Vobako echter ook enkele rebounds afsnoepen. Via Joni Junes, Zoë De Roeck, Lars Mattheyses en Johan Moons werd het 11-4 in de rust.

Nikki van Poucke, Johan Moons met de vrijworp, Joni Junes en Lars Mattheyses openden de score in de tweede helft, waardoor het in mum van tijd 15-5 stond. Vervolgens Jeroen Van de Velde en Johan Moons met het verre schot voor de 17-5. Sikopi was heer en meester in de rebound, wat veel aanvalskansen opleverde. Na een fout op Nils De Bremaeker kon Lars Mattheyses scoren vanop vrijworp. Dan volgden goals van Nikki van Poucke en Jeroen Van de Velde, voor de 20-5. Een gemiste strafworp aan Sikopi-kant (Johan Moons), maar aan de andere kant viel de strafworp wel: 20-6. Met een verre knaller van Lars Mattheyses en twee goals van Vobako werd het 21-8. Een mooie knaller dan van Karen Van Brempt, op aangeven van Joni Junes, gevolgd door het schot van Nikki van Poucke.

Eindstand 28-13, na goals van o.a. Jeroen Van de Velde, Joni Junes (driemaal) en Lars Mattheyses. Een gemakkelijke zege voor een Sikopi dat sterk was in de organisatie en de nodige druk aan de dag legde in de verdediging.

Sara Bastiaensens en Henri Mattheyses

 

B-PLOEG
Sikopi – Vobako: 21-8

Sikopi overdondert Vobako

Onze Nederlandse aanwinst Linda Lamein
Foto@JanVanBrempt
Klik op de foto om het album te bekijken

Een snelle start leidde tot een 5-0-voorsprong via Linda Lamein, Niels Van Brempt, Xander Dries, Arne Van Bavel en Mathias Van der Linden. Nina Arens legde de 6-1 binnen, en volgende doelpunten in de eerste helft waren van Mathias Van der Linden, Niels Van Brempt, Xander Dries, Luka Snoeck, Nina Arens en Arne Van Bavel. Ruststand: 12-5.

In de tweede helft ging het verder naar 21-8, via Luka Snoeck (tweemaal), Sarah Maes (driemaal), Mathias Van der Linden (driemaal) en Christoph Van Steelandt. Een knappe wedstrijd!

Henri Mattheyses

 

C-PLOEG
Sikopi  – Vobako: 13-4

Ruime zege met aanvulling van de U16-dames

Antje in steun, klaar om onze U16-dame Johanna te bedienen

De C-ploeg beleefde een primeur, met U16-dames Johanna Relaes, Janne Peirsman en Pauline Lampaert die hun debuut maakten in de kern. Steve Verdonck, Jelle Van der Linden en Sam Muys zorgden na 10 doelloze minuten voor 3-0. Wederom Steve Verdonck bracht de ruststand op 4-2.

In de tweede helft werd aanzienlijk vlotter gescoord, zodat met 13-4 kon worden afgesloten. Rake schoten in deze wedstrijd kwamen van Sam Muys, Steve Verdonck en Jelle Van der Linden.

Henri Mattheyses

 

 

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide