Sikopi 3 bezoekt Anke Robijns in Londen

Zaterdag 25/02/2017
GEW 3: Supernova – Sikopi 3: 6-8

Elk excuus is goed om te citytrippen, maar ex-sikopispeelster Anke Robijns opzoeken in Londen met de ploeg, is één van de betere!

Aanval: Antje, Inne, Jago, Tobias…
Verdediging: Sophie, Chara, Pieter, Tom N.
Scheidsrechter van dienst: Jordy, Sara
Bank: Lars

Omwille van de “benevelde toestand” van een aantal speelsters van Supernova, werd besloten dat een heer uit Londen de dames zou vervangen. Supernova liet er geen gras over groeien en scoorde onmiddellijk twee doelpunten (2-0). Pieter en Tom boden weerwoord. Na mooi samenspel kon er wederom gewisseld worden (2-2). Inne liet zich door haar lange Nederlandse tegenstandster niet intimideren en scoorde een ver shot (2-3). De gelijkmaker volgde wederom snel (3-3). Pieter zorgde, na een fantastische pass van Chara, voor een punt voorsprong (3-4). Supernova profiteerde van een onoplettendheid (4-4). Met Jago in de rebound had Tobias voldoende vertrouwen en een verre kans werd snel afgewerkt (4-5). Antje dan uit de losse pols (4-6). Na tien minuten had de verslaggever het moeilijk met alles te blijven volgen. De goals volgden elkaar in zeer snel tempo op. Anke scoorde een ver shot na een goede onderschepping van Supernova (5-6). Na een blessure langs Sikopi-zijde (Antje’s enkel) nam Jordy haar plaats in op het veld en floot Sara verder. Na een korte break scoorde Pieter een ver shot, waardoor de voorsprong uitliep tot 5-7. Anke verdedigde de eer van haar team en scoorde tweemaal op rij (7-7). Geen bal geraakte voorbij Lars en Jordy in verdediging. Een wegtrekker achter de korf werkte Pieter vakkundig af (7-8). Supernova scoorde echter de gelijkmaker (8-8). Onder enorme druk scoorde Jordy een strafworp, met een feilloze techniek waar beide ouders trots op zouden zijn (8-9). De aandachtsspanne van Sikopi bleek niet groot te zijn, want wederom kwam Supernova terug (9-9). Pieter maakte dit ineens goed met een ver shot (9-10). Topteam S’Jongers-Mattheyses hield de verdediging potdicht. Chara met een pas achter de korf en Jago scoorde de 9-11. Verbroedering met Supernova zorgde ervoor dat de verslaggever twee goals miste (10-12)…. Pieter scoorde net geen buzzerbeater (10-13).

Een zeeeer uitgebreide versie van popcorn tijdens de half-time werd gewonnen door Pieter.

Jago begon het tweede deel van de match met een ver shot (0-1). Supernova scoorde echter tegen, waardoor de drie heren mochten aanvallen (1-1). Jordy scoorde de 1-2. Een beweging van Tom zette de Londenaars op het verkeerde been (1-3). Een goede onderschepping door Jordy bezorgde Tobias een open kans (1-4). Supernova liet zich echter niet kennen (2-4). Sterk uitverdedigingswerk bezorgde het aanvalsvak kans op kans. Lars scoorde tweemaal (2-6). Pieter trok weg achter de korf en werkte af, waardoor de voorsprong vergrootte naar 2-7. Supernova scoorde echter driemaal op rij (5-7). Pieter hield het hoofd koel en scoorde de 5-8, maar Supernova scoorde onmiddellijk tegen (6-8).

Shanna Schuerewegen

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide