Nieuws van onze U10

Zaterdag 23/09/2017
Oefenwedstrijd Sikopi – Hoevenen

Onze guitige U10’tjes speelden een zeer goede wedstrijd tegen Hoevenen. De spelertjes zijn erg coachbaar en ze lieten zien dat er heel wat potentieel aanwezig is in deze groep. 

Wedstrijdverloop

Raz scoorde een zeer terechte stip. Verder vonden Leonie (mooie inloper), Stan (korte kans) en zijn broer Rik de mand. Einduitslag: 4-4. 

Het enthousiasme van onze U10’ers is zeer aanstekelijk en dit zorgt ervoor dat de trainers nóg meer zin krijgen om met deze groep te werken!

 

Oproep aan de korfballende (of balsport-beoefenende) ouders:

We zijn volop bezig met het aanleren van tactiek, maar ook met de techniek hebben we nog wel wat werk. Daarom zouden we jullie willen vragen om ons af en toe te helpen bij het aansterken van de techniek. Alle hulp is welkom!

 

Zaterdag 30/09/2017
Sikopi – Voorwaarts

We botsten tegen een sterkere en iets oudere tegenstrever “Voorwaarts” en we hadden ook nog eens de pech dat er geen scheids aanwezig was om onze match te leiden. Het gevolg was dat ik zelf moest fluiten en dat er hierdoor slechts één trainer beschikbaar was om te coachen. Dit is uiteraard niet ideaal, want het combineren van fluiten en coachen, is niet evident… Hopelijk kunnen we dit voor de komende wedstrijden vermijden, zodat zowel Dante als ikzelf ons kunnen focussen op het coachen van de groep. 

Wedstrijdverloop:

We hadden enkele situaties ingestudeerd, maar de tegenstrever verhinderde onze tactiek. Dit beschouw ik echter als positief, want hierop kunnen we dan tactisch verderbouwen ;-). De eerste helft eindigde op 0-5 voor Voorwaarts, waar toch wel wat supertalent rondliep hoor!

Tijdens de tweede time werden er meerdere (ingestudeerde) kansen gecreëerd en Ella scoorde zelfs een prachtige doorloopbal op perfecte steun van Gerben!

Conclusie: Voorwaarts heeft de wedstrijd toch wel verdiend gewonnen. Soms is een tegenstrever ook gewoon beter en moeten we dit kunnen toegeven.

Toch goed gedaan hoor!!

Steven Muys

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide