Nationaal Tornooi U16: dag 1

Zaterdag 02/09/2017: Nationaal Tornooi U16 op de terreinen van Ganda.

Uitslagen

Sikopi – Catba: 8-1
Sikopi – Verde: 11-0
Sikopi – Vobako A: 5-13

De ploeg: Kobe (8), Tuur (4), Yari (4), Janne (3), Celine (2), Johanna (2), Hanne (1), Fien, Maarten, Sebastiaan

Het Nationaal Tornooi is elk jaar opnieuw de plek waar de A-ploegen proberen zich de kwalificeren voor de titelreeksen van het veld en de zaal. De ambitie van Sikopi is om zich op dit tornooi tussen de eerste tien te plaatsen om zo alle kansen open te houden voor de rest van het seizoen. De loting van de poules op het tornooi kan meevallen of tegenvallen en onze U16 hebben het dit jaar echt niet getroffen door met twee van de sterkste teams, Vobako A en Voorwaarts A, in dezelfde poule ingedeeld te worden.

De eerste wedstrijden van de dag waren opwarmers en moesten zorgen voor een goed doelsaldo. Het onervaren Catba weert zich kranig, maar Sikopi vecht in die eerste match vooral tegen zichzelf. Het spel gaat te traag, er worden te weinig doelpogingen genomen en de afwerking is pover. Maar liefst negen doorloopballen worden gemist. Verdedigend zit het wel goed en Catba mag enkel een geschenkstrafworp omzetten.

De tweede wedstrijd van de dag is al een pak beter, maar de tegenstander (die wel won van Catba) is zowaar nog jonger. Het spel gaat een stuk sneller, er worden meer kansen genomen (53 in een wedstrijdje van 35 minuten) en we werken af aan 21%. Vooral Sebastiaan en Celine zijn op dreef en laten zien wat ze in hun mars hebben. Celine ziet haar knappe prestatie beloond met 2 doelpunten.

Vobako A is onze laatste tegenstander van de dag. Van alle ploegen die op het tornooi rondlopen is dit veruit de sterkste ploeg. Drie heren van een 1,85 m en daarrond 4 snelle dames en een scherp schietende vierde heer, maken deze ploeg voorlopig onklopbaar. Voorwaarts kreeg een 10-4 om de oren en wij moesten proberen beter te doen. De eerste tien minuten worden we van het kastje naar de muur gespeeld en op een 0-5-achterstand gezet. Aanvallend bakken we er niet veel van en we vinden geen oplossingen voor de hoge druk. We sturen bij en laten meer de inside opzoeken, wat in ieder geval al twee strafworpen en evenveel doelpunten oplevert. Sikopi begint beter te spelen en de variatie in het spel zorgt voor meer kansen. In de tweede helft nemen we dubbel zo veel doelpogingen als in de eerste. Alleen de afwerking zit niet mee, wat uiteraard te wijten is aan de sterke Vobako-verdediging. Het spel is fysiek en we liggen dikwijls onder in de duels, behalve Fien. Deze dame vecht voor elke bal, blijft gaan en toont dat zij deze sterke U16-dames van Vobako aankan. Maarten speelt een dijk van een wedstrijd tegen de beste Vobako-heer en Tuur laat zien dat hij, mits een betere afwerking de steunpilaar van deze ploeg zal worden. Yari moet de concentratie kunnen houden, maar er is niemand die al zoveel progressie heeft gemaakt dan deze jongen. We erkennen onze meerdere in Vobako, maar we zien dat er nog zoveel potentie in deze U16 van Sikopi zit.

Als onze meisjes volgende week zaterdag top zijn en Maarten is er bij, winnen we van Voorwaarts en plaatsen we ons bij de eerste acht.

Bob Delbaere

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide