Verslag nationaal tornooi U16

Jammer genoeg een off-day

UITSLAGEN NATIONAAL TORNOOI U16
Sikopi – Verde 4-0
Kwik A – Sikopi 20-1
Sikopi – Joki 3-4
Sikopi – Floriant A 1-6

DE PLOEG:
Kobe (3+1s), Dante (1+2s), Johanna (2), Janne, Hanne, Lena, Pauline, Maarten, Tuur, Yari

De eerste dag van het Nationaal Tornooi draaide jammer genoeg uit op een teleurstelling voor de U16. De ploeg, waar nochtans voldoende talent in zit, had een totale off-day en faalde vooral in de afwerking. De eerste wedstrijd tegen Verde was een festival van gemiste kansen. Waar we eigenlijk 10 à 15 doelpunten moeten maken tegen deze ploeg, stond de teller na een wedstrijdje van 30 minuten op een schamele 4. Verde kwam amper tot een kans en scoorde dan ook niet.

Een verlies tegen de zaalkampioen van vorig jaar -Kwik A- was ingecalculeerd, maar een 20-1-pandoering kwam hard aan. We kunnen als verzachtende omstandigheid inroepen dat Kwik echt wel alles binnengooide. Als ploeg mag je echter geen 20 doelpunten tegen krijgen en er maar ééntje scoren.

De wedstrijd tegen Joki was evenwel de echte domper. Op alle vlakken overklasten we individueel alle spelers, maar de ballen gingen er niet in, het vertrouwen geraakte zoek en het spel werd chaotisch. Het ondenkbare geschiedde en het verlies werd een feit.

In de laatste wedstrijd tegen Floriant A speelden we een sterke eerste helft, maar opnieuw ging de bal er niet in en bij de pauze stonden we 1-2 in het krijt. Opnieuw begonnen we zenuwachtig te spelen, durfden we geen shots meer nemen en stapelden we de fouten op in verdediging, met een 1-6 tot gevolg.

Deze U16 was duidelijk niet klaar voor het Nationaal Tornooi. Door de vele afwezigheden konden we niet voltallig trainen in de voorbereiding, maar de gedrevenheid op training kon ook wat beter. Laten we die focus van vorig seizoen terugvinden en laten we de tweede dag van het tornooi iets rechtzetten.

Bob Delbaere

 

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide