Mooie overwinning voor onze cadetten

Verde – SIKOPI: 1-6

A: Kaylee / Zahra – Janne (1) – Kobe (2) – Tuur
V: Hanne (1) – Johanna (1) – Yari (1) – Lars / Joppe

Start van de tweede helft met een 1-5-voorsprong

SIKOPI start heel gefocust aan deze wedstrijd en de eerste aanvallen gaan onmiddellijk goed rond. Met verzorgd spel en goede steunen creëren we de ene kans na de andere. Met een knappe doorloper kan Janne de score openen. Verde maakt snel gelijk, maar SIKOPI is duidelijk baas in het spel. De verdediging zet hoge druk en Verde heeft moeite om een kans te versieren. SIKOPI daarentegen bestookt onophoudelijk de mand en heeft het merendeel van de rebounds. Hanne brengt ons met een schot op voorsprong en Yari zet de derde goal op het bord met een kort schot in de korfzone. We zien nu heel knap korfbal van onze cadetten. Kobe scoort eerst op doorloper en nadien met een korte kans onder de korf op aangeef van Tuur. We gaan rusten met 1-5 en het lijkt dat we op weg zijn naar een hoge score. 

Johanna, Hanne, Yari en Lars in aanval

De tweede helft begint opnieuw goed en Johanna diept de voorsprong uit met een mooie doorloper. Onze verdediging zet alles muurvast en Verde komt amper tot een kans. Bij SIKOPI worden schietoefeningen gehouden en we zien meer dan 20 mooie doelpogingen van alle vier de spelers, maar niemand kan het gaatje nog vinden, wat we ook proberen. Verre schoten, korte kansen, doorlopers, kansen uit de rebound, … de bal wil er niet meer in. We hadden er tien moeten maken, maar niet getreurd. We zagen een sterke ploeg met veel vechtlust en gedrevenheid. Waar we in september nog moesten zeggen dat deze ploegen aan elkaar gelijk waren, werd Verde nu vakkundig opgegeten. Deze cadetten zijn echt gegroeid. Janne, Hanne en Johanna zijn een klasse apart en vinden in deze cadettenreeks hun gelijken niet. Kaylee laat zien dat ze de snelheid heeft om mee het spel te maken en Zahra heeft het positiespel onder de knie. Tuur is een echte atleet die een topper gaat worden als hij zijn techniek verbetert. Lars wordt elke wedstrijd beter, pakt nu ook rebounds en zet mee de steunen. Yari speelt elke wedstrijd slimmer en pakt altijd zijn goaltje mee in de paalzone. Joppe heeft een fantastische inzet en als jongste van de ploeg durft hij zijn kansen nemen; die doelpunten komen nog wel. En Kobe… is Kobe: een vat vol energie die in verdediging overal tussen zit en in aanval altijd het gevaar creëert. Nu nog slimmer worden en in de steun alle aanvallers in het oog houden.

Volgend weekend geen wedstrijd en op 8 februari gaan we de punten pakken in Putse.

Bob Delbaere

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide