Sikopi terug naar Topleague!

Zondag 30/04/2017
A-PLOEG: Leuven- Sikopi: 12-27

Sikopi reeds kampioen!

A: Joni Junes (2), Karen Van Brempt, Jeroen Van de Velde (6), Johan Moons (3+1S). 
V: Enya Michielsen (2+1S), Indra Delbaere (6), Lars Mattheyses (4), Nils De Bremaecker (1). 
Vervangingen: ’60 Sarah Maes voor Indra Delbaere, ’60 Mathias Van der Linden voor Nils De Bremaecker, ’60 Christoph Van Steenlandt (1) voor Johan Moons

Een zonovergoten namiddag op de nieuwe terreinen van Leuven was de setting van merkwaardige dag. Het was ongetwijfeld een mooie dag voor een communiefeest, maar als Rabbit van Linkeroever moest je zondag toch in Kessel-Lo zijn. Leuven laat van de eerste aanval zien over een stel getalenteerde heren te beschikken en binnen de minuut staat de 1-0 op het bord. Sikopi moet even zoeken en vooral even testen hoe de wind juist staat, want Leuven speelt weliswaar niet meer in ‘de put’ maar op een effen hockeytapijt, waaien doet het er nog altijd. Joni Junes en Indra Delbaere brengen Sikopi op voorsprong en Leuven zal nog één keer gelijkmaken, maar dan staat er geen maat meer op een superieur rood-blauw. Sikopi is baas in alle onderdelen van het spel en vooral de dames kennen hun gelijke niet. Zonder dat het echt moeite kost, staat Leuven bij de rust al 7 doelpunten in het krijt.

In de tweede helft gaat Sikopi gewoon door en in een mooie reeks van zeven doelpunten op een rij zonder tegengoal gaan we van 7-14 naar 7-21. De twee topscoorders van de dag, Jeroen Van De Velde en Indra Delbaere (elk zes), doen er elk nog eentje bij en dan kunnen de vervangingen worden gedaan om nog rustig uit te spelen tot 12-27.

Het hoogtepunt van de namiddag moest dan nog komen. Het nieuws kwam binnen dat Voorwaarts een punt had laten liggen op Vobako en zo op een onoverbrugbare achterstand van 5 punten kwam. Twee speeldagen voor het einde van de competitie speelt Sikopi kampioen! Dat hebben ze in Leuven geweten.

Sikopi was dit jaar dominant in de promoleague op het veld. Met het maximum van de punten, 260 gemaakte doelpunten en een doelsaldo van +112 stond er geen maat op de Rabbits. Waar is het dan fout gelopen in de zaal? Met vijf verliesmatchen en een vierde plaats was dit een beschamend hoofdstukje in de Sikopi-geschiedenis. Laten we hopen dat de juiste analyses gemaakt zijn en dat we leren uit de fouten, want deze ploeg hoort altijd thuis in de topleague, op het veld én in de zaal. Dit wordt eens te meer in de verf gezet door het feit dat de reserven in de zaal wel kampioen spelen met maar liefst vijf punten voorsprong op de tweede en ook de C kampioen werd in de zaal. Op het veld zijn de reserven nog altijd in de running voor hun tweede titel en daarvoor moet nog gewonnen worden thuis tegen Temse en op de laatste speeldag op Voorwaarts. Laten we dit nog doen om het jaar mooi af te sluiten. Zondagavond werd het feestje alvast ingezet in de kantine van Sikopi. Het gerstenat vloeide rijkelijk, menig Rabbit liet zijn zang- en danstalenten bewonderen en gelukkig zijn de tafels op Sikopi stevig, want er was niet veel volk op de vloer te vinden.

Bob Delbaere

 

B-PLOEG: 
Leuven – Sikopi: 7-20

Sikopi B versloeg de wind en verschalkte Leuven

Na amper 1 minuut stond Leuven 2-0 voor. Dat zag er dreigend uit, maar Sarah Maes kon tegendoelen: 2-1. Dan duurde het een hele tijd alvorens Christoph Van Steelandt kon effenen. Dat kwam duidelijk door de harde windstoten. Xander Dries kon dan een strafworp omzetten: 2-3. Leuven maakte dan gelijk, ook met een strafworp, maar Christoph Van Steelandt , Sarah Maes en Mathias Van der Linden legden de ruststand vast op 3-6. 

In de tweede helft zagen we een betere afwerking. De eindstand 7-20 werd vastgelegd door Mathias Van der Linden (5), Christoph Van Steelandt (3), Xander Dries (2), Linda Lamein, Sarah Maes en Arne Van Bavel (elk 1).

Henri Mattheyses

 

C-PLOEG:
Leuven – Sikopi: 14-14

Gelijkspel tot laatste seconde

Voor Sikopi startte deze wedstrijd wat atypisch. Door gebrek aan spelers, traden onze U16’ers Yari Keunen, Janne Peirsman, Johanna Relaes en Dante Bernard aan. Beide teams kwamen om beurten aan de leiding. Er werd gerust met een 8-7-voorsprong voor Leuven.

In de tweede helft werd het 8-9 via Johanna Relaes en Jelle Van der Linden. Dan liep Leuven uit naar 12-9, maar deze achterstand werd omgezet in een voorsprong: 12-13. Nina Arens lukte nog de 13-14, maar de wedstrijd eindigde uiteindelijk in een eerlijk gelijkspel. Topscoorders bij Sikopi waren Nina Arens (4), Steve Verdonck (3) en Dante Bernard (2).

Henri Mattheyses

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide