Knappe wedstrijd van U14

Zondag 24/01/2016
Sikopi – Voorwaarts: 8-3 (rust 3-1)

A: Janne (3) – Hanne – Kobe (2) – Yari
V: Johanna (3) – Pauline – Tuur – Olivier / Maarten

VW3

Vorige week verloren we met 6-3 bij leider Temse A, maar lieten we zien dat Sikopi nog altijd beter wordt. Vooral verdedigend zat het goed en waren we in staat om druk te zetten en kort te blijven op de aanvallers. Mits wat meer geluk bij de afwerking zat er wel wat in. Tuur (verdedigend) en Hanne (aanvallend) speelden een zeer sterke wedstrijd. Het vertrouwen was er dus om opnieuw punten te pakken tegen Voorwaarts. 

We weten dat de groenwitten een probleem hebben met onze hoge druk en duelkracht, maar nu hadden ze blijkbaar de opdracht gekregen om fysieker te spelen, wat leidde tot veel duwfouten en stevige duels. Normaal niet zo echt Pauline haar ding, doch zondagmiddag zagen we een keiharde Pauline die beresterk verdedigde, de rebounds pakte en de duels won. Tuur zette de lijn van vorige week verder en verdedigde opnieuw heel knap. Yari was sterk in de paalzone, heeft het uitblokken nu duidelijk onder de knie en leverde een paar mooie assists. De aanvalsopbouw in beide vakken verliep snel, de steunen werden goed gezet en de rebounds gepakt. De combinaties van Janne en Hanne waren bij wijlen prachtig en de samenwerking met Kobe verliep prima. Johanna deed heel goed haar job, deed het vak draaien en zorgde ook nog eens voor de doelpunten (op de schoenen van een ander). Onze twee voetballers zijn stilaan een fenomeen. Olivier was weer scherp en snel in zijn acties en duels en met nog iets meer overzicht en shotprecisie staat hij er helemaal. Maarten groeit elke week en het potentieel van deze jongen is overduidelijk.

VW2De eerste helft konden we niet echt afstand nemen van Voorwaarts omdat de afwerking haperde en er toch wel strak verdedigd werd. In de tweede helft trapte Voorwaarts duidelijk op de adem terwijl Sikopi het tempo in de combinaties kon houden en de mand kon blijven bestoken. Iedereen stond met de juiste mentaliteit op het veld en dat is wat deze ploeg echt sterk maakt. Als we ervoor vechten en de afwerking zit wat mee, ben ik ervan overtuigd dat we van iedereen kunnen winnen. Met nog zes wedstrijden te gaan, worden de punten nu heel duur. Volgende week zondag moet met AKC B een heel belangrijke klip genomen worden. Als we hier de punten op Linkeroever kunnen houden en volgende week woensdag revanche kunnen nemen op Verde, zijn we toch al een beetje op weg naar Herentals.

Bob Delbaere

VW

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide