Katr!nahof klust op Sikopi

KATR!NAHOF, sinds 2004 gehuisvest op Linkeroever, is een zorgaanbieder voor personen met een beperking. Het streeft ernaar om  zo inclusief als mogelijk te werken, maar steeds uitgaande van de mogelijkheden van deze volwassenen. 

Sinds mei 2018 heeft Sikopi een overeenkomst met KATR!NAHOF. Vele klusjes op Sikopi worden sindsdien door hun vrijwilligers (begeleid) behartigdWe zijn blij dat we deze mensen aan de vereniging kunnen voorstellen.


Wij zijn Jeremai, Lorenzo, Vincent en Johan, vier mannen tussen de 20 en 40 jaar oud die naar het dagcentrum van het O.C. KATR!NAHOF op Linkeroever gaan. Wij hoorden van Kristof van de Velde dat er op jullie club gezocht werd naar vrijwilligers die een handje wilden toesteken bij een aantal klussen op jullie terreinen. En laat dat nu juist zijn wat wij graag doen… onze handen uit de mouwen steken en helpen waar het kan!

Wij, Jeremai, Lorenzo en Vincent, komen elke maandag werken, behalve op feestdagen en wanneer het dagcentrum gesloten is. Onze begeleidster Eveline haalt ons daar op en brengt ons naar SIKOPI. Samen met haar werken we van 13.15 u. tot 15.15 u. aan één of meerdere klussen die ons door Rudi, Kristof of Hugo worden gegeven. Zij vertellen ons wat er moet gebeuren, zodat wij onmiddellijk aan de slag kunnen.

Rond 14.30 u. nemen we even een kleine pauze en krijgen we iets te drinken “van het huis”. Jeremai lust het liefst fruitsap of water, Lorenzo liefst Fanta en Vincent drinkt graag cola. Na een korte onderbreking beginnen we aan het laatste half uurtje en proberen we ons werk van die dag af te maken. Dit lukt vaak, maar soms ook niet en dan doen we de week erna gewoon verder.

Zoals jullie wellicht al hebben gemerkt, hebben wij de bladeren op het plein aan de douches weggeveegd, het fietsenrek proper gemaakt, de hopen houtschors verspreid over de bermen, de bladeren rond de terreinen weggeveegd, en nog een aantal andere kleine klusjes. Ook Johan wordt op vrijdagvoormiddag opgehaald door begeleidster Eveline om de korfbalterreinen te borstelen met de tractor. Een hele klus, maar wel heel leuk om te doen. Johan krijgt na zijn werk een Ice-Tea.

We zijn echt trots op ons werk!

Ben jij geprikkeld door ons verhaal? Wil je wel eens een kijkje komen nemen op maandagnamiddag, of steek je ook graag de handen uit de mouwen? Neem dan contact op met Kristof Van de Velde (0491 16 46 29). Misschien zien we jou dan één van de volgende weken verschijnen om ons te helpen bij de vele klusjes die een club rijk is… Plezier verzekerd!


 

2 reacties

  • Ida colonne op 21 juni 2018 om 08:08
  • Reageer

  Dat is een tof initiatief en is iedereen goed mee. Gefeliciteerd met het initiatief en de toffe gasten.

  • Wendy, Mama amy op 23 juni 2018 om 06:47
  • Reageer

  Zeer goed bezig mannen !

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide