Junioren strijdend ten onder in kruisfinale

SIKOPI – Meeuwen: 17-19 (rust 10-11)

SIKOPI:
A: Indra (1+3s) – Enya – Jeroen (1) – Yordi
V: Rani (3) – Helena / Ine (1) – Joni (3) – Robin (3+2s)
R: Ine – Uschi – Leen – Sam – Joeri

MEEUWEN:
A: Kaylee (3+3s) – Laurie (1) / Taïssa (3) – Wouter (3) – Vince (1)
V: Sara – Morane – Yuri (2) – Levi (2+1)

Foto: actiefotografie.be

Na het winnen van de vijf laatste competitiewedstrijden gingen we vol vertrouwen, gesteund door een omvangrijk rood-blauw legioen, naar Herentals. Meeuwen gaat verschroeiend van start en SIKOPI wordt in de openingsfase werkelijk overrompeld. Na 4 minuten staat er een droge 0-3 op het bord alvorens Joni een eerste keer kan scoren met een fraaie doorloper. Meeuwen loopt verder uit tot 1-5, maar Robin houdt ons in de match via een stip en een knappe kans achter de korf. Met een strafworp diept Meeuwen de kloof weer uit tot 3 punten en Indra laat met een ver schot de vakken draaien met 4-6. Opnieuw is Meeuwen trefzekerder en loopt uit tot 4-9.

Foto: actiefotografie.be

Foto: actiefotografie.be

Dan wordt Indra foutief gehinderd bij de doorloper en zet zelf de strafworp om. Nu is het de beurt aan opnieuw Robin om eerst van ver binnen te knallen en dan van kortbij na een knappe assist van Rani. Wouter zet met een korte kans weer een driepuntenkloof op het bord en Jeroen brengt ons weer op twee punten met een vrijworp. In de 20ste minuut zijn Joni en Rani trefzeker van ver en staan we eindelijk gelijk en voelen we dat we op voorsprong kunnen komen. Een hard werkende Yordi laat Indra en Enya kans na kans nemen, maar de bal wil er niet in en ook Jeroen is ongelukkig in een korte kans en vrijworp. De scheids speelde in deze fase wel een belangrijke rol, want elke mogelijke balbetwisting wordt in het voordeel van Meeuwen gefloten. Een knappe schijnbeweging van Indra wordt afgefloten wegens vermeende duwfout, een doorloper van Enya waaruit ze de kans niet neemt wordt afgefloten wegens een snijfout en wanneer Morane de bal wegtrapt op doorbraak van Enya krijgt Enya de voetfout tegen. Daarbovenop krijgt Meeuwen een onterechte strafworp en zo gaan we rusten met 10-11 in plaats van met een verdiende voorsprong.

Na de rust scoort Meeuwen de eerste twee doelpunten en kunnen we weer achtervolgen. Robin en Indra vanop de stip laten de kloof niet groter worden dan 2 punten, maar telkens weer komt het aanvalsvak van Meeuwen makkelijk tot kansen en doelpunten. Rani brengt met een doorloper de stand op 13-15 maar is wel vijf minuten groggy van de slag in haar gezicht die hierbij gepaard ging. In de daaropvolgende aanval kan Wouter van kortbij binnenprikken maar Indra scoort binnen de 20 seconden terug via een strafworp nadat zijzelf werd gehinderd bij de doorloopbal en de vakken draaien opnieuw. De verdedigers van Robin en Joni durven niet kort gaan en de shots worden aan de lopende band genomen. Helena zorgt voor de steunen en Rani pakt de rebounds. Joni brengt ons met een schot terug op één punt, 15-16. Dan knalt Levi zijn tweede van de avond binnen, gevolgd door de tweede van Taïssa. Met nog 8 minuten te gaan mist SIKOPI een strafworp.

Foto: actiefotografie.be

Foto: actiefotografie.be

Een knap doelpunt onder de paal van Yordi wordt afgekeurd wegens een onzichtbare voorafgaande voetbal. Ook Meeuwen mist vanop de stip, maar Taïssa kan nadien toch scoren op doorloper om de stand op 15-19 te brengen. Het zal het laatste wapenfeit van Meeuwen zijn. Ine komt een verdienstelijke Helena vervangen en we krijgen kans na kans, maar ook lijden we een paar keer dom balverlies. De verdediging zit evenwel strak en onze aanval mag het keer op keer opnieuw proberen, maar we kennen pech bij de afwerking. Als in de 47ste minuut een schot van Robin uit de korf draait is Ine er als de kippen bij om vanuit de rebound binnen te leggen. SIKOPI heeft nog drie minuten tijd om drie keer te scoren. Onze verdediging gaat nog korter en Meeuwen komt nog amper tot een kans, doch onze aanval kent geen geluk, niettegenstaande vele mooie kansen. In de 49ste minuut scoort Rani haar derde van de avond met nog maar eens een fraaie doorloper. Onmiddellijk daarna draait een korte kans van Jeroen uit de korf in plaats van erdoor en Meeuwen speelt op balbezit de laatste minuut uit.

Dit was een spijtig verlies, want een finale zat er zeker in. Onze junioren hebben knap gestreden en hun vel duur verkocht. Mits iets meer geluk bij de afwerking zat het er in. Vooral het vak van Enya liet het scorend afweten (slechts vijf doelpunten) terwijl we toch heel het seizoen op deze dames hebben kunnen rekenen. Verdedigend zette dit vak dan weer een dijk van wedstrijd neer met een heel knappe voorverdediging en veel druk op de spits waardoor dit vak van Meeuwen ook slechts tot vijf doelpunten komt. Het andere vak scoort 12 doelpunten en Robin en Joni waren onhoudbaar. Helena werkte heel hard in de steunen en Rani was baas in de paalzone. Een frisse Ine bracht in het laatste bedrijf meer snelheid in het aanvalsvak en zorgde voor bijkomend doelgevaar. Verdedigend liet dit vak het echter afweten. De steunen werden te gemakkelijk toegelaten zodat de spitsen keer op keer konden worden aangespeeld en met de bal naar binnen konden. Dit vak liet Meeuwen 14 keer scoren.

Niet getreurd, er is dit jaar nog een prijs waarvoor de junioren kunnen strijden. In de eindronde van het veld werd SIKOPI ingedeeld met Kwik, Putse en Borgerhout en moet een finaleplaats haalbaar zijn. Come on Rabbits!

Bob Delbaere

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide