Junioren spelen een voortreffelijk tornooi!

Nationaal Tornooi – 6 september 2014

Er werden vele toffe foto’s genomen door Bob (papa Indra) en Elly (mama Ine VH):
Fotoalbum Bob
Fotoalbum Elly

De uitslagen:
SIKOPI – Riviera: 9 – 8
SIKOPI – Verde: 8 – 8
SIKOPI – Putse B: 11 – 4
SIKOPI – Meeuwen B: 19 – 7

De ploeg:
Enya (10) – Indra (7) – Helena (3) – Ine (2) – Leen – Inne – Uschi
Yordi (8) – Joni (6) – Jeroen (5) – Robin (4) – Sam (2)juniorentornooi2


SIKOPI-Riviera
: Het Nationaal Tornooi is goed gestart voor onze junioren. In het begin zag het er evenwel niet zo goed uit. De eerste wedstrijd van de dag tegen Riviera was namelijk de belangrijkste met het oog op groepswinst. Door een ongeval op de E17 werd de autostrade iets voor 9.00 u. afgesloten aan de afrit Waasmunster en Robin zat vast. Hij was blijkbaar niet de enige en alle wedstrijden werden met een kwartier verlaat. Daar werd in samenspraak met Riviera nog een kwartier uitstel bijgedaan want bij de Rivierhofploeg ontbrak ook Michael. Uiteindelijk werd de wedstrijd toch op gang gefloten zonder Robin en Michael en moest Sam aantreden. Riviera kwam snel 0-2 voor, maar Yordi en Jeroen brachten de bordjes terug in evenwicht. Riviera komt weer op voorsprong tot Joni 4 minuten later een mooie doorbraak forceert en Sam de aflegger binnenprikt. Na nog een doelpunt van Yordi gaan we rusten met een 4-5 achterstand.
Na de pauze komt Helena een verdienstelijke Leen vervangen, komt bij Riviera Michael in het veld en is het Joni die vanop de stip gelijk maakt. Robin is intussen ook aangekomen en valt in met nog dertien minuten te spelen. De ploegen scoren om beurten en het zijn Indra en Helena die SIKOPI in de match houden. Met een schot van Indra komen we voor het eerst op voorsprong (8-7), maar Lisa Pauwels maakt opnieuw gelijk. We gaan nagelbijtend de laatste minuut in en het is Robin die met een schot ons de belangrijke overwinning schenkt.

SIKOPI-Verde: Was het omdat we dé match van de dag hadden gewonnen dat de focus weg was voor de tweede wedstrijd? Verde speelde stug en fysiek korfbal met druk op alle lijnen en onze Rabbits stonden er precies een beetje naar te kijken. Weinig inzet, geen snelheid en heel slordige passing. Als we dan ook nog slecht verdedigen laten we Verde telkens weer in de match komen. In de eerste helft maken enkel Enya en Indra een speelgoal en scoort Joni vanop de stip. Ruststand 3-3. De korte pauze brengt geen verbetering en Verde opent de score. Indra maakt met een mooie inloper gelijk en Robin brengt ons met een korte kans op voorsprong. Het probleem is dat we na elk doelpunt (en we zien nog doelpunten van Yordi, Enya en Indra) Verde laten tegenscoren en zo maakt de ploeg van het Kiel ook in de laatste minuut de gelijkmaker. Dom puntenverlies.

SIKOPI-Putse B: In de derde wedstrijd nemen onze junioren het op tegen Putse B, dat duidelijk een maatje te klein is voor onze Rabbits. In de eerste helft lopen we rustig uit tot 7-0, zodat in de tweede helft bijna de volledige reservebank wordt ingebracht en ook Sam, Inne en Leen de nodige speelminuten krijgen. Ook in de tweede helft controleert SIKOPI rustig om af te sluiten met een 11-4 overwinning.

SIKOPI-Meeuwen B: Als dessert van de dag krijgen we Meeuwen B voorgeschoteld en de Rabbits hebben duidelijk nog een beetje honger. De vogels van Deurne scoren onmiddellijk met hun eerste schot, maar worden dan onverbiddelijk opgepeuzeld. Zonder goed te spelen en aan een gezapig tempo maakt SIKOPI er een doeltjeskermis van. Bij de rust staat een 11-2 op het bord. Sam, Leen en Uschi mogen de tweede helft volmaken om uiteindelijk net geen twintiger te halen. Vooral Enya was bij schot en legde er 5 binnen. Alleen de onfortuinlijk Indra kwam niet tot scoren, niettegenstaande een pak doorlopers, korte kansjes en mooie schoten.

Wat kunnen we besluiten na deze eerste dag? Onze junioren staan er, niettegenstaande een gebrekkige voorbereiding met veel en frequente afwezigheden. Doordat Verde een pandoering kreeg van Riviera staan we aan de leiding in onze poule en met nog een wedstrijd tegen het zwakke broertje Technico, zouden we volgende week de halve finale moeten spelen. We zagen dat kapitein Robin nog altijd de neiging heeft om te laat te komen, maar hij bewijst dat hij onmisbaar is en klaar om de troepen te leiden. Joni overklast elke tegenstander, Jeroen heeft laten zien dat hij pure klasse is en Yordi is duidelijk een nieuwe steunpilaar van deze ploeg. Enya en Indra zijn twee raspaarden waar geen enkele ander ploeg over beschikt, de onmisbare Helena staat er zonder noemenswaardige voorbereiding en Ine heeft laten zien dat zij klaar is om mooie dingen te laten zien. Sam speelde een supertornooi, werd voor de leeuwen gegooid tegen Riviera, stond zijn mannetje en scoorde zelfs een mooie aflegger. Leen moet nog wat wennen aan het tempo en de druk, maar deze dame heeft zichtbaar veel in de mars. Uschi gaat hopelijk snel verlost worden van een slepende blessure en ook Inne gaat haar nut nog bewijzen.

Bob Delbaere

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide