Junioren: Sikopi komt tekort tegen gretiger Putse

Sikopi A – Putse A: 15-18

A: Enya (3) – Ine – Robin (3+2s) – Yordi
V: Indra (2+1s) – Leen/Helena – Joni – Jeroen (4)

junioren2

Eerste veldwedstrijd na een vermoeiend zaalseizoen, veel afwezigheden op training en een gretiger Putse, zorgen voor een valse noot in de eindronde van het veld. Beide ploegen starten aarzelend en het is een volle vijf minuten wachten op het eerste doelpunt. Enya werkt een knappe doorbraak af en Putse antwoordt onmiddellijk via een schot, gevolgd door een strafworp. Het is weer zeven minuten wachten op het volgende Sikopi-doelpunt dat er komt via een korte kans van Jeroen. Robin doet dit na en we komen weer op voorsprong. Putse is evenwel sterker in de duels en de steunen worden te gemakkelijk toegelaten waardoor Putse de mand mag blijven bestoken. Via twee schoten komt Putse weer op voorsprong. In de twintigste minuut wordt Jeroen knap onder de paal aangespeeld door Joni en wordt de stand 4-4. Putse kan tweemaal scoren vanop de stip, maar Enya en Indra laten evenveel keer hun snelheid zien en scoren op doorbraak. Met een penalty van Robin na een fout op zichzelf, komen we 7-6 voor en dan laten we Putse driemaal op rij scoren. Robin knalt nog een keer van ver binnen en we gaan rusten met 8-10-stand.

In de tweede helft brengen Jeroen en Indra ons beiden met een schot opnieuw gelijk. Onze afwerking begint dan echt te haperen en Putse kan een vierpuntenkloof op het bord zetten. Enya (op doorloper) en Indra (vanop de stip) bieden nog weerwerk, maar Putse blijft scoren en de kloof blijft. Met nog negen minuten op de klok moet Ine de strijd staken en moet het aanvalsvak verder met drie. Robin is evenwel echt in vorm en met drie tegen vier lokt hij een strafworp uit (die hij omzet) en scoort hij van achter de korf. Met drie tegen vier verdedigen is echter onbegonnen werk en Putse scoort snel tegen. Jeroen knalt er nog eentje binnen en Putse kan via een zesde strafworp de eindstand vastleggen op 15-18.

We moeten ons duidelijk herpakken. We kwamen tekort in de duels, sommigen kwamen conditioneel tekort en we maken maar vier doelpunten op afstandsschot, tegenover 10 voor Putse. Trainen is de boodschap.

Bob Delbaere

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide