Junioren ijzersterk tegen Floriant

SIKOPI – Floriant: 15-9

A: Enya (1) – Indra (2+1s) – Joni (1) – Sam
V: Rani (3) – Uschi (1) – Robin (2+1s) – Yordi (3)

juniorenJeroen in Engeland, Leen gaan skiën, Ine nog niet hersteld van een operatie en Helena op stage in het ziekenhuis. Het zag er voorwaar niet goed uit aan de vooravond van deze belangrijke wedstrijd met als inzet de vierde plaats. Met net 8 spelers en twee scholieren op de bank (Lena en Joeri bedankt) zijn we toch klaar om het immer fysieke Floriant te bekampen.

De Gentenaren hadden vorige week de punten (en een pak gele en rode kaarten) gepakt in Putse en ook vrijdagavond begint Floriant letterlijk keihard aan de wedstrijd. De duels zijn onmiddellijk bikkelhard en al na 50 seconden prikt Lien Van Damme een eerste keer binnen vanop de vrijworplijn. Een minuut later maakt Joni met een ver schot gelijk en zo zal ongeveer heel de eerste helft verlopen. Floriant komt telkens op voorsprong en SIKOPI maakt gelijk. We zien Rani met een snelle omdraaier en een schot, Yordi met een ver schot en Indra vanop de stip, tot de stand 5-5 is in de 16de minuut. Dan valt de scoringsmachine stil aan beide kanten. De match wordt nog harder en we vrezen voor blessures. Vier minuten voor de rust brengt Uschi ons voor de eerste keer op voorsprong.

Na de pauze start Floriant opnieuw verschroeiend en de eerste aanval leidt onmiddellijk tot een strafworp en de gelijkmaker. Lien gooit aansluitend haar vierde van de avond binnen. Indra verschalkt achter de korf 2 dames om terug gelijk te maken en Robin zorgt met een schot en een strafworp voor de eerste tweepuntenkloof. Twee Gentse heren zetten de bordjes nog maar eens gelijk, maar dan is het aflopen met Floriant. Het harde spel en de hoge druk aan beide kanten begint zijn tol te eisen en het wordt duidelijk dat SIKOPI fysiek sterker is. Eerst Rani en Yordi op schot en dan Indra en Enya op doorloper, brengen ons op een 13-9-voorsprong met nog tien minuten op de klok. We controleren de wedstrijd, Floriant verliest het hoofd en ondanks enkele wissels zijn de Gentenaars niet meer in staat een deftige aanval in elkaar te boksen. Yordi en Robin zetten nog een mooie kers op de taart.

Deze overwinning smaakte zoet. Deze wedstrijd hebben we verdedigend gewonnen. Het vak van Joni staat geen enkel wedstrijddoelpunt toe en moet enkel 3 maal laten scoren vanop de stip. Heel sterk werk van een heel vak.

Bob Delbaere

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide